A belső ellenség

2014. szeptember 15. 18:24

Zoltai mostantól nem a Szabadság téri emlékművet, hanem az évtizedek alatt róla kialakult képet bontja.

2014. szeptember 15. 18:24
Mezei Márk
hvg.hu

„Zoltai azáltal, hogy a zsidó szervezetekkel folytatott tárgyalásokon kormányzati tanácsadóként az asztal túloldán, Lázár János és L.Simon László között foglalt helyet, mostantól már nem tehet mást, mint közössége akaratával szembemotorozva képviseli annak a botrányos emlékműnek az ügyét (is), amelyről alig néhány hónapja még azt nyilatkozta, hogy »amit építenek estig, azt az állampolgári engedetlenség jeleként, ha kell, lebontom reggelig, még ha börtönbe is csuknak érte – holokauszt-túlélőként legfeljebb 70 év után ismét bezárnak.«

Zoltai mostantól nem a Szabadság téri emlékművet, hanem az évtizedek alatt róla kialakult képet bontja. Méghozzá egy meglehetősen brutális légkalapáccsal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papuska
2014. szeptember 16. 12:18
A Zoltai ügy erkölcsi problémákat vet fel. Ez vitathatatlan! Ugyanakkor megjelent egy nagyon hiányzó vélemény a Magyarországi zsidóság körében. Nem merünk beszélni róla, és ez is szomorú,, de engem nagyon irritál, ha lebűnösöznek azért, ami akkor történt, mikor nem is éltem, és nem is pontosan úgy történt. Akkor is, mikor nyíltan tiltakoznak az ellen, hogy én is megemlékezzek a halottaimról. Ha le primitíveznek, barbároznek, gyilkosoznak, kollektív bűnösöznek. Az ilyen rasszista kijelentések mindenkinek ártanak, azoknak is, akik a rasszista fogalommal visszaélnek. Én hiszem, hogy jó volna békében élni ezen a földön. Akik ezt, az alázást naponta és nyíltan elkövetik, saját közösségüket veszélyeztetik, keltenek ellene gyűlöletet, hozzák veszélyes helyzetbe. Évek óta mégsem emelte fel a szavát abból a közösségből mégsem senki. Pedig ezt a veszélyes és megalázó helyzetet onnan kezdeményezve lehet visszaszorítani. Most egyre több hang hallatszik. Bevallom, ha őszinte ez, ha nem, én örülök! Ha ehhez Zoltai kellett, drága, de nem oktalan áldozat. Legalább is szerintem. Aztán ki ki másképpen értékelheti.
kispufi
2014. szeptember 16. 08:55
hávégések, szerintem antiszemita is, nézzetek utána. vagy az majd a jövő héten jön?
Mich
2014. szeptember 16. 00:44
Mi ez a HVG-s zagyvalék... valamiféle ávós-moszados "halál-az-árulóra" meg "harcolunk-az-utolsó-töltényig"-kiáltás...?! (Ahol a saját kormány az ELLENSÉG...)
gross
2014. szeptember 15. 23:03
Nem szívesen írom be sokadikként, de én azért nem aggódnék olyan nagyon a Zoltaról évtizedek alatt kialakult kép esetleges sérülése miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!