Fideszológia

2014. augusztus 29. 09:24

Ha nincs komoly külső ellenfél, felerősödnek a belharcok – ez egy fideszes olvasata a kormánypárt(ok)on belül a helyhatósági választás előtt napvilágra kerülő konfliktusoknak.

2014. augusztus 29. 09:24
Tanács István
NOL

A Fideszben pedig különösen egyértelmű, hogy »nem lehet más a politika«. A hatalomra törő vagy azt megtartani akaró gépezetet pénzzel kell etetni, a jog nem egyformán érvényes »a mi kutyánk kölykeire« és az ellenfelekre, vazallus kezét nem engedjük el, csak ha nagyon muszáj, és akkor sem egészen.

Van azonban, akiről éppen a saját szövetségesei kezdik úgy érezni: túlmegy minden határon. Hogy aki őt vállalja, az a választóit és a saját tisztességét árulja el. Hogy a politika mégiscsak több a közpénzek enyves kezű elköltésénél.

Kiskunfélegyházán az az oldal, amelyik szembefordult Kapus Krisztián polgármesterrel, inkább az utóbbiak közül állt össze. Főként az ő csoportjuk munkájának eredménye, hogy Lezsák Sándor parlamenti választási eredményei a Fideszen belül az öt legjobb között voltak. Ők valamennyire beleláttak Kapus Krisztián helyi játszmáinak kártyáiba, és nem akartak vele még egy ciklust. (…)

A veterán Lezsák Sándor nyilván nem könnyen vállalta föl az óvatos döntést, hogy támogassa helyi szövetségeseit, akiknek rengeteget köszönhet, és ifjúkori önmagára is emlékeztethették. Ő jobban tudhatja a kívülállóknál, milyen az, ha valaki nincs velük, ezért elkezd nem lenni. Kikerül »a hatalom védte bensőségből«, és fél, hogy bosszút állnak, utánanyúlnak, elszívják előle a levegőt. Egyedül érzi ott kívül magát. De csak addig, míg kevesen vannak ott, akik »nincsenek«. Minél többen lesznek, annál könnyebben elhiszik, hogy Kapus Krisztián (és a hozzá hasonlókat választó Orbán Viktor) világán kívül is van élet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2014. augusztus 29. 20:31
Szerző tanulmányozza inkább a baloldalt. Annak nemcsak "egyik olvasata" a szánalmas marakodás. Szó szerint arról szól az egész történet. Unalmas olvasmány, de legalább tanulságos.
SwordFish
2014. augusztus 29. 14:27
Agybaj nagy baj. :-)
Peter8811
2014. augusztus 29. 11:50
Pista bácsi látom már te is leadtad a köztársaságot csak a Tanács maradt és is adok egy jó tanácsot húzzál a picsába.
kispufi
2014. augusztus 29. 11:46
na, sikerült egy problémás fidesz-belügyet találni, arra gyorsan hegyezni kellett ám a cerkát. pont ennyi szöveget és cikket lehetne kihozni a balosok belbékét mutató, zökkenőmentesen működő helyeikről is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!