Kiss Péter bölcsessége

2014. augusztus 16. 09:17

Még hogy én a maradiságot képviselő, tipikus komcsi, a számítógépet nem használó, „reformjainkat” csöndben megfúró Kissnek riportáljak?

2014. augusztus 16. 09:17
Szetey Gábor
Népszabadság

„Soha nem tévedtem ekkorát egy ember megítélésében, és erre csak némi vigasz, hogy ez részben a szituáció miatt történt. De a szürke öltöny és az ósdinak tűnő fogalmazás eltakarta előlem a valóságot: a biztos kézzel irányítást és a meglepően hatékony menedzsmentet. Ő olyan politikus volt, aki amit eldöntöttünk, azt végre is hajtotta, hajtatta. Belevonta azokat és csak azokat a döntési folyamatba, akiket kellett. Képes volt jó kompromisszumokat kötni és megköttetni. Tudtuk, ha ő azt mondta, rendben, az rendben is lesz. Tudom, hogy ez bagatellnek hangzik, de abban a világban ez nagy szó.

Érdekes volt megoldás-technikája is: miután minden összkormányzati kérdés, amelyet mások nem tudtak megoldani vagy megállapodást elérni, az az Ő asztalán landolt (és, ugye, ebből a fajtából igen sok volt). Ezek gyakorta bonyolult és különböző szakértői tudást követeltek meg, amit nehéz volt bármely generalistának egy egyenletbe összerakni. Így sok kérdést tett fel, amiből megpróbálta a sokismeretlenes és helyenként megoldhatatlan egyenletet egy egyszerűbb, feldolgozhatóbb képletté átformálni – legtöbbször sikerrel. És amikor a magamfajta okostojás újabb és újabb »de mi lesz akkor, ha« kezdetű kérdéseket tett fel, akkor jött a Péter-féle bölcsesség: »A hídon akkor kell átmenni, amikor a folyóhoz értél…«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2014. augusztus 16. 21:32
igazi liberális méltóságú és szellemiségű megemlékezés, főleg egy kényszerházastársról, na jó, legyen harcostárs inkább, tekintettel a megszólalóra és a belőle adódó félreértés lehetőségére.
GV0917
2014. augusztus 16. 15:48
Egy ex-államtitkár és gyakorló meleg őszinte vallomása- hegedűszóló nélkül. Tudod Öcsi mi hiányzott már régen nektek komcsiknak? Az egyszemélyes kézi irányítás! Nem kellett az elhunyt machinátornak a számítógép sem, hiszen azt egy jó hacker bármikor feltöri! De a memóriájának kiválónak kellett lenni, mint a jól sakkozó Kádárnak, a szintén remek memóriával rendelkező Rákosinak és az ÁSZOK ÁSZÁNAK: Sztálinnak!A koponyájukba senki sem lát bele és amit két ember tud , az nem titok többé! Kiss Pétertől féltek az elvtársai!Valószínű okkal! Egy emberrel nem tudott mit kezdeni! Gyurcsánnyal. Ez az a alakoskodó akarnok, kiváló komédiás és pozőr -bár tizedannyi esze sem volt- megbabonázta az embereket és nyert! Az irracionális, a hazug, még a maga számára is váratlan húzásaival legyőzte a nagy manipulátort mert az egy soha ki nem kristályosodott pártetika vonalát követte! Gyurcsánynál pedig az volt a szabály, hogy nincs szabály!
briganti
2014. augusztus 16. 12:31
Na, ez is kijött - Szetey bevallotta. A szexuális identitását is kiárulta, hogy a böszmét hatalomba tartsa - és az országot megnyomorítsa. Undorító vagy szetey.
kaktuszvirág
2014. augusztus 16. 11:20
Ezért sem könnyeztem amikor meghalt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!