A stratégiai partnerek zsákutcájában

2014. augusztus 05. 11:48

Orbánék gazdaságpolitikai látványpékségének legnagyobb pogácsái a multikkal kötött stratégiai megállapodások voltak. Főként ezektől a finom falatoktól várták a gazdaság felvirágoztatását és az egymillió új munkahely többségét.

2014. augusztus 05. 11:48
Jurenkó Ferenc
Jobbegyenes

Orbánék gazdaságpolitikai látványpékségének legnagyobb pogácsái a multikkal kötött stratégiai megállapodások voltak. Főként ezektől a finom falatoktól várták a gazdaág felvirágoztatását és az egymillió új munkahely többségét. Mára azonban tisztán látszik, hogy ezek a pogácsák korántsem olyan ízletesek, mint ahogyan elsőre tűntek, ráadásul csak néhány szerencsésnek jut belőlük.

Az adatok azt mutatják, hogy a gazdasági szabadságharc nem fér meg egy csárdában a multinacionális nagytőkével való bratyizással és annak szervilis kiszolgálásával. Ugyanaz a globális pénzszivattyú működik most is, mint 2010 előtt, csak most nemzeti színűre festették a csapot - de nem zárták el, még csak nem is csavartak rajta nagyot.

A stratégiai megállapodások egy-két kivételtől eltekintve, valójában nem többek ócska PR fogásnál, ezektől illúzió bármiféle komolyabb fellendülést várni. Lassan ideje lenne talán kiutat keresni ebből a zsákutcából, továbbá egyszer és mindenkorra bezárni a százmilliárdokból fenntartott drága gazdaságpolitikai látványpékséget.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2014. augusztus 05. 19:10
Ha 2020-ban meglesz az egymillió munkahely,közösen ellenőrizzük Jobbgörbe Jurenkó! Ha nem akkor is,de ott legyél! Addig meg kuss!!!!
balbako_
2014. augusztus 05. 15:19
A hülyeség, ha fájna a szerző üvöltene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!