Új világ határán

2014. július 28. 07:27

Az új világban – amelyet a miniszterelnök munkaalapú nemzeti államként definiált – a kormánynak a nemzet érdekét kell szolgálnia, és védenie kell a közösségi tulajdont.

2014. július 28. 07:27
Lukács Csaba
MNO

„Az új világban – amelyet a miniszterelnök munkaalapú nemzeti államként definiált – a kormánynak a nemzet érdekét kell szolgálnia, és védenie kell a közösségi tulajdont. Ez nem tetszik a korábbi privatizátoroknak, a bérrettegők azt sikoltozzák, hogy vége hazánkban a demokráciának, Orbán az új Putyin, meneküljön, ki merre lát.

Azt látom, hogy a liberálisok nem szeretnek dolgozni, de azt egyszerűen nem értem, miért a zsigeri rettegés a munka szótól. Kinek jó az, ha a mélyszegénységben élők közül immár egy egész generáció nőtt fel úgy, hogy fogalma sincs a rendszeres elfoglaltságról, mert szüleit sem látta munkába menni? Ha Orbán Viktor kimondja, hogy munka nélkül nem megy az ország felemelkedése, az nyilván árt azoknak, akik eddig ügyeskedéssel is egész jól megéltek, de tőlük a nemzet egy fikarcnyit sem jutott előbbre. Lehet növelni a szociális és a jóléti kiadásokat, de ha ennek nincs meg a fedezete, akkor egyre mélyebb szakadékba kerül az ország – igaz, néhány szavazat beseperhető a felelőtlen gesztusért cserébe. (...)

A miniszterelnök körül riasztóan megnőtt a meglehetősen szervilis, ám a világ felé buta agresszivitást mutató emberek száma. Ennek a típusnak a jellemző példája a miniszterelnök sajtósa, aki fizikailag is inzultálta kollégánkat, miközben az lenne a dolga, hogy segítse a munkájukat végző újságírók tevékenységét. Mi a magunk részéről jeleznénk: a bunkóság, az agresszivitás, de még a lihegő szervilizmus sem tartozik a polgári, keresztény, konzervatív erények közé.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2014. július 28. 15:59
a második kétharmad elkényelmesítette Orbánt, a kiszolgáló személyzet cikkben említett tulajdonságai pedig csökkentették látását-hallását. és ez csak egy sajtófőnök, hol vagyunk a lázári-rogáni megszólalásoktól. ha tud, még most kéne az asztalra csapnia, különben csak sodródik és az események után megy.
Hogyisvan
2014. július 28. 11:19
..érdekes, ha egy ingyenélő agit-propos próbálja meghatározni, ki szeret dolgozni és ki nem.. Érdekes, ha olyan politikusok és újságíró nyaloncok ugatnak a munkáról, akik soha életükben nem dolgoztak, csak mások munkájából élősködtek. Hogy még van mit ellopni fényességes főnökének, azt az államtól független vállakozások teremtik meg, hogy utána ez az állam a saját haverjainak szétossza.
Tintamin
2014. július 28. 10:20
HAHAHAHA, a szervilizmus mintaújsága féltékeny lett arra, akinek a nyelve tényleg beleér a Fenséges Ánuszba, bámulat!:DDD "Azt látom, hogy a liberálisok nem szeretnek dolgozni" Ezek totál hülyék, sajnos azt kell, hogy mondjam. Ennyi erővel nyugodtan lehetne azt mondani, hogy a keresztény-konzervatívok nem szeretnek dolgozni. Vagy a fidesz-szavazóknak büdös a munka. Mi köze az ideológiai hovatartozásnak a munkához? Azért kellene kicsit gondolkodni is fiúk, mielőtt leírunk valamit. Ja, elfelejtettem, hogy az a Fidesz-rajongótáborban tilos, bocs.
waddysno
2014. július 28. 10:03
valami ilyesmi volt Sztálinnal is annakidején, hogy ő tulajdonképpen jó ember, bölcs ember, jót akar, csak éppen rossz emberek veszik körbe, és szegény ő ezt nem látja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!