Pride: a szellemi polgárháború jelképe

2014. július 04. 15:28

Mivel a Pride az uralkodó csoportok harcának egyik lecsapódása a szimbólumok világában, az emberek többsége számára nem egy alávetett csoport jogokért vívott küzdelméről szól.

2014. július 04. 15:28
Döry L.
Fent és Lent

Kelet-Európában a kétezres évektől a harc elemévé vált a nyugati polgárjogi hagyományra építő (homo)szexuális egyenjogúság politikai témája (amely máshol is a világnézeti összeütközések egyik pontja) és ennek szimbolikus megjelenése a Meleg Büszkeség Napi felvonulás. Ennél a témánál is kialakult a harc rítusa: a felvonulás környékén megjelennek a saját politikai pozíciót tisztázó és az ellenfelet becsmérlő írások, tartalmak.

És Kelet-Európában ez a téma is beleilleszkedik az uralkodó csoportok önmeghatározását régóta beborító »nyugat-kelet« „modern-elmaradott” »civilizáció-balkán« öngyarmatosító nagy-elbeszélésbe.

Ha valakiben nem támadt föl a kényszer, hogy mindenáron gondoljon valamit a Pride-ról – támogassa, vagy ellenezze – az összefügghet azzal is, hogy elutasítja a politikai hűség kinyilvánításának ilyen rituáléit. Mivel a Pride az uralkodó csoportok harcának egyik lecsapódása a szimbólumok világában, az emberek többsége számára nem egy alávetett csoport jogokért vívott küzdelméről szól.”

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Riwen
2014. július 05. 14:28
Nem, az ún. pride a kulturális marxizmus jelképe.
red label
2014. július 05. 10:12
conchita óta, minőségileg megváltozott, a buzik elleni harc!!!!!
balbako_
2014. július 05. 05:59
Tehát politikai kérdés, ezt eddig is tudtuk. Mert cigányútra ment az a modernizálás ami buziparádéban csúcsosodik ki. Ez egy könyörtelen harc a család eszméje ellen. Piedesztára állítja azt ami szégyenletes, követendőnek ami káros az emberiségre. A nyakába öntött ilyen olyan ideológiai máz szabadságról emberi jogokról, mifenéről nevetséges, de sajnos ha ízlésterrorral párosul hatásos is. A diktatúra ellenzői diktatórikus eszközökkel, tiltással, a szavak megváltoztatásának kényszerével, törvénnyel lépnek fel azokkal szemben akik ezt az agyament, kisiklott dolgot a normális mederbe kívánnák terelni. Azon sem gondolkodik el senki, hogy a többség akarata ellenére menetelnek ezek a mozgalmárok.
atila68
2014. július 04. 17:03
Szeretném ha azok akik különböznek a többségtől megadnák a lehetőséget a többségnek, hogy tisztelje őket a többség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!