Az ember aki odafingik, aztán letagadja

2014. július 21. 21:28

A német megszállás áldozatainak emlékművének nem lesz semmiféle átadója. Egy minisztériumi főosztályvezetőt sem tudtak találni, aki arccal felvállalta volna ezt az izét.

2014. július 21. 21:28
Bede Márton
444.hu

„A német megszállás áldozatainak emlékművének átadóján nem lesz ott sem Orbán Viktor, sem a mai fideszes élcsapat, Habony Árpádtól kezdve a kerületi polgármester Rogán Antalon át Fekete György de facto kultuszminiszterig. Még Szakály Sándor sem lesz ott a Veritas Történetkutató Intézetből.

A német megszállás áldozatainak emlékművének ugyanis nem lesz semmiféle átadója.

Ezt hétfőn Lázár János jelentette be, és az ünnepélyes megnyitó elmaradását azzal indokolta, hogy »a kormány nem ünnepel, hanem tiszteletben tartja az elmúlt néhány hét társadalmi vitáit, megszólalásait«. Ami magyarul azt jelenti, hogy egy minisztériumi főosztályvezetőt sem tudtak találni, aki arccal felvállalta volna ezt az izét, hogy aztán neve örökre össze is kapcsolódjon Közép-Európa újkori történetének legrondább köztéri műalkotásával.

Ilyen arcvesztéssel járó feladatra természetesen Orbán Viktor sem vállalkozott. Inkább egy egészen zavaros közleményt adott ki hétfő délután, aminek az elején kvázi a kormánya kötelességének nevezte, hogy hazudjon egy rondát, a végén pedig sikerült még egy kis brüsszeles áthallást is belecsempészni egyébként is lehangolóan gyáva mondanivalójába. A kettő közt pedig egy kicsit mentegette a magyar népet, amely biztosan nem önszorgalomból állt neki lemészárolni önnön részeit, hanem mert egy idegen hatalom ráparancsolt.

2014 nyarán engem már rég nem érdekel, ha egy magyar politikus a szó legszorosabb értelmében bejön az otthonomba és odafingik az orrom alá. Gyurcsány Ferenc, a pojáca legalább arcát adta minden vérlázító döntéséhez. Orbán, aki 25 év kemény munkájával elérte, hogy politikusként semmivel se legyen jobb elődjénél, most ezzel az emlékművel emberileg is leért arra a szintre.

Ő az aki fingik egyet, aztán még le is tagadja. Kivéve, ha egy idegen hatalom ráparancsol.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ormányos csillós
2014. július 22. 12:02
telik a 1285. kárpótlásból a zsidrákoknak tojást dobálni, a magyar ember meg éhezik. DE ez nem érdekli ezt a torzonborz szakállas bibsit.
tango47
2014. július 22. 10:41
Ez után a poszt után is szellőztetni kell.
atila68
2014. július 22. 10:24
Márton Mártom! Téged a családod sem vállal fel. Ugye tudod miről beszélek Márton? Ugye tudod?
ördöngös pepecselés
2014. július 22. 08:17
a 444. szellentés a témában
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!