Good bye, Lenin

2014. június 21. 09:41

A Jókai utcában, az MSZP székházában nem kellene megvárni, amíg Lenin feltámad.

2014. június 21. 09:41
Sebes György
Sebes György
Népszava

„Hol vannak már azok az idők, amikor a baloldali pártok a bizonytalanok megszólítását tűzték ki célul. Néhány röpke hónap alatt teljesen megváltozott minden. A jelek szerint a szocialisták már a sajátjaikat sem nagyon képesek megszólítani. Pedig igazán küzdenek értük, most például a tisztújítással vannak elfoglalva, de úgy látszik, a maradék híveknek ez sem elég. Megérthetnék ugyan, hogy egyszerre nem lehet mindent megcsinálni, csak szép sorban, tehát ki kellene várni a júliust, amikor megalakul az új vezetőség, de a baloldali emberek türelmetlenek. Horn Gyula idején, de még később, egészen Gyurcsány Ferenc fénykoráig nem ezt szokták meg. És most nehéz beletörődni abba, hogy ez a párt már nem az a párt. Semmiképpen. (...)

Távol álljon tőlem, hogy rosszat akarjak Hillernek vagy Lendvainak, amiért velük példálózom, mondván, bezzeg ők megmondták. De úgy érzékelhető, hogy az MSZP-nek azok a régi »motorosai« hajlandók és képesek momentán távlatokban gondolkodni, akik a most lemondott vezetés egyik tagjától április 6-ika után azt kapták, hogy »a nénik és bácsik kritizálnak«. Noha az életkor mit sem számít, amikor az egész ház készül éppen ráomlani az ott élőkre.

Meglehet, a szocialistáknál nem ismerik azt a régi viccet - vagy csak nem emlékeznek rá -, ami még Leonyid Brezsnyev idején volt aktuális. A vicc szerint feltámad Lenin és ha már ott van, megkérik, elemezze a helyzetet, mondja meg, esetleg rosszul csinálnak-e valamit. Lenin kap egy szobát a Kremlben, de másnap hiába várják őt. Betörnek a szobába, a nagy vezér sehol, csak egy cetli az asztalon: "Visszamentem Svájcba, mindent elölről kell kezdeni".

A Jókai utcában, az MSZP székházában nem kellene megvárni, amíg Lenin feltámad.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2014. június 22. 21:18
Pedig megvárhatnák Lenin feltámadását
Peter8811
2014. június 22. 11:59
"Amennyiben teljesen nyilvánvaló, hogy egy anyának egészségkárosult, fogyatékos gyermeke született, a törvénynek engedélyeznie kellene, hogy az orvosok a szülők engedélye nélkül az újszülött életének befejezéséről döntsenek - állítja Miroslav Mitlöhner, a Hradec Králové-i egyetem mellett működő szociális intézet igazgatója, a munkaügyi és népjóléti miniszter tudományos tanácsának tagja egy szaklapban megjelent írásában." Fellendül a cseh szervkereskedelem? És nem lesz nekik Gyurcsányuk sem.
Peter8811
2014. június 21. 23:00
Lenin inkább a doszvidániát értette, vagy ahogy Kovács Laci bácsi ejtette: "Tosznidániában!
Box Hill
2014. június 21. 18:55
Lenin elvtárs tanította: "Azt, hogy mi polgárháborút zúdítottunk a falvakra, nekünk erénynek kell tartanunk." (Lenin: The Proletarian Revolution and the Renegade Kautsky. 507.old., XV.kötet.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!