Jean-Claude Junckerrel érkezhet az EU hattyúdala

2014. június 10. 12:31

Juncker tragikus választás lenne, hiszen ő maga a mai diszfunkcionális Európai Unió.

2014. június 10. 12:31
Németh Áron Attila
DiploMaci

Az EP-választás is alátámasztja, hogy a kontinens lakosainak elege van a hitegetésből, abból, hogy mindig még több EU kell, legyen szó akár gazdasági kilábalásról, a bevándorlók helyzetéről, vagy a médiaszabályozásról. Nem több unióra, több elszámolhatatlan bürokratára, meg levitézlett politikusra van ugyanis szükség, hanem egy alapjaiban újragondolt szövetségre. Ehhez a célhoz viszont Juncker tragikus választás lenne, hiszen ő maga a mai diszfunkcionális Európai Unió. (...)

Juncker világéletében a brüsszeli tárgyalótermek félhomályát kedvelte, ahol minden civil kontroll nélkül néhány politikus eldönthet egy cigi és egy pohár bor mellett minden fontos kérdést. Erről tanúskodik amúgy a fentebb említett hírhedt ügye is, amiért 2013-ban a luxembourgi parlament lemondásra kényszerítette. Egy napilap cikksorozata után ugyanis kiderült, hogy miniszterelnökként tudnia kellett róla, hogy az ország titkosszolgálata politikusokat hallgat le, vezetőik privát használatra vesznek maguknak luxustermékeket, és kellő kenőpénz fejében bárkinek segítenek eljutni döntéshozókhoz. Juncker azonban mégsem tett semmit annak érdekében, hogy ez ne így legyen.

Összefoglalva tehát Jean-Claude Juncker a múlt EU-ját képviseli, felfogásban és elérendő célokban különösképpen, éppen ezért a megválasztása, ami sajnos egyre valószínűbb, hatalmas baklövés lenne Európa részéről. Hiszen vele nemhogy radikális reformokat, de még a szokásos polkorrekt, végletekig kompromisszumos, se előre-se hátra döntéseket sem lehet majd meghozni. Köldöknézés, állandó patthelyzet, szélsőségek megerősödése, és a lassú elmúlás lesz az EU jussa Junckerért. Kár érte.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tas0125
2014. június 10. 17:46
Na kis Inotai lány! Biztos úgy igaz, csak az a probléma úgy vigyorog ezen, mint az egyszeri apáca mikor meg erőszakolták az erdőben. Félre ne értsünk itt Mo-n vagyunk,most itt kinek drukkolunk nekünk vagy az oroszlánnak. Uff... butuska kis leány.
koronaszepe
2014. június 10. 16:41
Majd Európa Erős Embere megállítja a német ámokfutást, Juncker jelölését.
drkovax
2014. június 10. 15:27
"Juncker világéletében a brüsszeli tárgyalótermek félhomályát kedvelte, ahol minden civil kontroll nélkül néhány politikus eldönthet egy cigi és egy pohár bor mellett minden fontos kérdést." Luxemburgban, a kötelező nagykoalíció országában (igen a választás legfeljebb a ME-t delegáló pártról - vagy arról se - dönt, mert minden pártnak a kormányban is benne kell lenni), mi másban szocializálódhatott volna ?!
Finale*
2014. június 10. 15:17
" Egy napilap cikksorozata után ugyanis kiderült, hogy miniszterelnökként tudnia kellett róla, hogy az ország titkosszolgálata politikusokat hallgat le, vezetőik privát használatra vesznek maguknak luxustermékeket, és kellő kenőpénz fejében bárkinek segítenek eljutni döntéshozókhoz. Juncker azonban mégsem tett semmit annak érdekében, hogy ez ne így legyen. " De hat akkor egyaltalan , hogy lehet ot jelolni ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!