Miért megyek ki a Pride-ra?

2014. június 27. 09:01

Egyre kevésbé érzem jól magam ebben az országban. Márpedig eszem ágában nincs lelépni.

2014. június 27. 09:01
Kopiás Attila Steve
Kettős Mérce

Legyél »tisztesen szegény«: annyira ne, hogy utcára kerülj, mert akkor bűnös vagy, és annyira se, hogy segélyre szorulj, mert akkor élősködő vagy, de nyaralásra és étteremre már ne teljen, mert akkor viszont zsidó gyanús vagy (mondjuk nem is túl esélyes, hogy telne). Ha párkapcsolatban élnél, annak is megvan A Módja: értelemszerűen a házasság és gyerekvállalás nem a te szándékaidon múlik, hanem muszáj - a bürokrácia és a tömegek haragja egyszerre fog rád lesújtani, ha ez ellen »lázadsz«. Lehetne még sorolni, de persze az egész oda kumulálódik, hogy ne nagyon ugrálj, ne nagyon legyenek önálló gondolataid, ne keress önálló életmódot, hanem tudd a helyed a rendszerben, ha kell, tagadd meg, aki vagy, légy egy uniformizált fogaskerék, és ha mindezt nem tartod be, az önmagában deviancia, aberráció.

Az amcsik csak most fedezik fel a normcore-t, puszta divatirányzatként, miközben nálunk már szinte államvallás az élet minden területén. (Tudom, hogy ez nem csak a mostani rezsim és közhangulat sajátja, de ők kifejezetten igyekeznek csúcsra pörgetni ezt.)

És ez az egész jelenség egyetlen történet. Ugyanazok kapálóznak leghangosabban az ellen, hogy két, évtizedek óta monogám kapcsolatban együtt élő, gyermekeiket közösen nevelő, azonos nemű ember szabadon összeházasodhasson, mint akik ezzel egyidőben igyekeznek csökkenteni a sajtó, a munkavállalás, a politikai élet, a magánélet, a gazdasági élet, a puszta megélhetés stb terén is mindenki szabadságát. Ha rajtuk múlik, minden az ő kezükbe kerül, mindent ők kontrollálnak, egészen onnantól, hogy még cigit is csak az ő trafikjukban, WC papírt is az ő CBA-jukban vehetsz, odáig, amit a manyup pénzek és a lázári EU-pénzek (megdobva az illegális KEHI zaklatással), vagy az állandóan magukra szabott választási törvények jelentenek (a lista pedig hosszasan folytatható).

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2014. június 27. 15:23
Nagy az Isten hatalma Steve! Mert teremtményeit néha elnagyolta Steve! S teve belőled azt, mi lettél, Steve! E népségnek pedig nincsen szégyene....De van nagy BÜSZKESÉGE! Különben az igazi okot nem írtad meg-már mint azt, hogy miért is mégy ki a pride-ra? Mert a LÁTVÁNY önmagában is többször a csúcsra röpít a Nagykörúttól a Hősök teréig.....
tevevanegypupu
2014. június 27. 15:16
Persze hogy nem megy el, ugyan hol a fenébe kellene maga és miből élne egy idegen országban?
OberEnnsinnen
2014. június 27. 15:12
Nincs azzal baj, ha kimégy a Pride-ra. (Mellesleg: miért Pride, de ha már Pride, miért nem very Pride, sőt arrogancia, esetleg gőg?, minimum?) Szóval: nincs itt semmi baj. Ha nem buzulsz vinnyogva-röfögve, mert az utcákat nem ezért építették.
péterx
2014. június 27. 14:16
1.Mióta ember az ember , mindig alapprobléma az egyén és a közösség kapcsolata : van , aki individualista hangsúllyal él , van , aki kollektivisztikussal .S van sokféle átmenet-árnyalat . 2. Szerzőnk rossz közérzetét megértem , mert ő , ő . 3. Jómagam - mivel bízom a szellemi autonómiámban , s nem félek kilépni a társadalmi világba - nem osztom a pesszimizmusát . 4. Szerintem biztosan van annyi pluralitás-lehetőség a mostani helyzetben is , hogy senki sem marad sokféle jó választási lehetőség nélkül , semmilyen témában .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!