Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Ha egy olyan partnered van, mint Amerika, megkapod a teljes csomagot

2014. június 26. 08:36

A kormányokat általában többséggel választják meg, de az még nem mentesíti őket a bírálatoktól vagy tanácsoktól. Interjú.

2014. június 26. 08:36
Thomas O. Melia
444.hu

„Mit gondol most a Fidesz politikusairól? Csalódott bennük? Sokan akkor a demokrácia ígéretét látták bennük, most meg sokan épp azzal vádolják őket, hogy leépítik a demokráciát.

Kormányozni nehéz dolog. A politika egy nehéz munka, és mindig lesznek emberek, akik csalódnak a választott vezetőikben. Magyarország különleges volt abból a szempontból, hogy a legtöbb választáson az emberek új kormányt választottak. Ezek után érdekes volt látni, hogy a Fideszt most újraválasztották, még ha kevesebb szavazatot is kapott, mint korábban. A nagyobb kérdés számunkra ugyanakkor az, hogy a politikai irányvonallal kapcsolatban már korábban kifejeztük az aggályainkat. Ilyen például a hatalom koncentrációjának a növekedése.

Az elmúlt ciklusban valóban sok kritikát megfogalmaztak, többek között a médiatörvényről, az alaptörvényről, az egyházügyi törvényről és az igazságszolgáltatási reformról. A magyar kormány erre mindig azt válaszolta, hogy demokratikusan választották meg őket, és erős felhatalmazásuk van. Most újraválasztották őket, szintén megvan a kétharmad is. Kell ennél jobb érv a további kritikák ellen?

A kormányokat általában többséggel választják meg, de az még nem mentesíti őket a bírálatoktól vagy tanácsoktól. Mi amerikaiak is sok tanácsot kapunk európai barátainktól arról, hogy mit és hogyan tegyünk külföldön és otthon. Azt is el kell mondanom, hogy a magyar kormány hallgatott néhány olyan aggályra, amelyek tőlünk jöttek vagy az Európai Uniótól, illetve olyan testületektől mint a Velencei Bizottság. Sok magyarországi változtatás a nemzetközi vélemények eredménye volt. Ez jó, és azt mutatja, hogy a magyar kormány odafigyel arra, mit gondolnak róla a külföldi barátai. (...)

Már többször nyilvánvalóvá tette ebben a beszélgetésben, hogy Magyarországot stratégiailag fontos partnernek tartja az amerikai kormány. De ha valóban így van, akkor a kormánya miért egy korábbi tévéproducert küld nagykövetnek?

Azt hiszem, mindannyiunknak voltak különböző munkáink a karrierünk során. Találkoztam Colleen Bell-lel, sikerült megismernem őt, és azt gondolom, hogy nagyon okos ember. Nagyon komolyan készült erre a feladatra, és szerintem kiváló nagykövet lesz belőle.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2014. június 26. 14:36
Meglepődtem volna ha nem Fischer darabra megy. Mert ez olyan PC.
dick52
2014. június 26. 12:37
Megint egy bunkó amerikai aki az észt akarja osztani.
balbako_
2014. június 26. 12:25
Ki a faszt érdekel, hogy ez a tapló mit akar? Mi tetszik és mi nem nálunk? A végtelen szervilis 444-en kívül ez nem téma. Talán foglalkoznának egy kicsit az otthoni dolgaikkal, mert ott kurvára szarul mennek a dolgok. Segítsek? Egy csomó háborút kirobbantottak sok millió áldozattal és a büszkén kikiáltott győzelmen kívül minden maradt a régiben. Jó ez így faszkalap? Vagy az amerikai elnök bírósági tárgyalás nélkül likvidáltathat embereket. Ez demokrácia? (Egyébként Hitler ezt NEM TEHETTE MEG!). Vagy beszélgessünk a törvénytelenül fogvatartottakról, megkínzottakról?
tango47
2014. június 26. 11:24
"Mi amerikaiak is sok tanácsot kapunk európai barátainktól arról, hogy mit és hogyan tegyünk külföldön és otthon. " Tessék talán EGYET mondani, amit megfogadtak! Ja, hogy olyan nincs? Akkor tessék szíves lenni kussolni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!