A remény rabjai?

2014. május 22. 08:21

A tényleges életfogytiglan nem jelent örök bűnhődést.

2014. május 22. 08:21
Szabó Anna
MNO

„Talán nem véletlen, hogy a strasbourgi emberi jogok bírósága éppen az európai parlamenti választások előtt néhány nappal marasztalta el Magyarországot a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés büntetésének intézménye miatt.

Első ránézésre 46 fogva tartott kegyetlen gyilkos sorsát érintő kérdésben foglaltak állást, valójában azonban megint a magyar alkotmánnyal és az alkotmányozó kétharmaddal, főként annak megismételt megerősítésével támadt gondjuk. Ezzel nem tud most mit kezdeni Brüsszel és az ottani szocialista lobbi, amely a magyar kormány állítólagos Európától távoliságát szeretné ismét bizonygatni. Az sem véletlen, hogy az ügyben épp Göncz Kinga és Tabajdi Csaba szocialista EP-képviselők indítottak először támadást, és követtek el mindent az alaptörvény megváltoztatásáért.

Nem sok sikerrel. A hazai közvélemény elsöprő többsége ugyanis támogatja a tényleges életfogytiglan kiszabását jogos esetekben. Mint például a 11 éves kaposvári kisfiú kegyetlen megkínzása és meggyilkolása. Vagy a magatehetetlen, idős embereket lelketlenül kifosztó és megölő ároktői banda, a móri mészárosok vagy a balástyai rém ügyében. A társadalom jogosan várja el az államtól, hogy megvédje az ilyen brutális bűnözőktől, mert nem hiszi, hogy az előre kitervelt módon, nyereségvágyból gyilkoló, kegyetlen emberek (?) valaha is annyira megváltozhatnak, hogy becsületes, polgári életet folytatnának. A tényleges életfogytiglan azonban nem jelent örök bűnhődést. A bíróságok dönthetnek úgy, hogy 25–40 év múlva még ezek az elítéltek is feltételesen szabadlábra kerülhetnek, amennyiben addigi magatartásukat figyelembe véve elnöki kegyelemben részesülnek. A kegyelmezés joga tehát még számukra is megadatott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. május 22. 15:31
Hajrá Strasbourg! Hajrá gyilkosok! Van remény!
bigyomail
2014. május 22. 13:19
Hazugság 1(+1) "Talán nem véletlen, hogy a strasbourgi emberi jogok bírósága éppen az európai parlamenti választások előtt néhány nappal marasztalta el Magyarországot a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés büntetésének intézménye miatt." Biztos foglalkozik vele, hogy melyik országban mikor van a választás, de hagyjuk is, mert ez volt a zárójeles +1. A lényeg: Nincs gondja a bíróságnak a a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés büntetésének intézményével. Hazugság 2 "Ezzel nem tud most mit kezdeni Brüsszel és az ottani szocialista lobbi, amely a magyar kormány állítólagos Európától távoliságát szeretné ismét bizonygatni. " Az említett bíróságnak semmi köze Brüsszelhez, főleg nem az EU parlamenthez és azon belül a szocialista pártokhoz (amelyekből pár ráadásul a Fideszt is soraiban tudható néppártban van.) Attól, mert Orbán ezt hazudta, még nem lesz igaz. Hazugság 3. Egy lapon emlegetni az elnöki kegyelmet a bírói felülvizsgálat lehetőségével. Ez két külön dolog, ami csak azoknak nem világos, akik jogban teljesen járatlanok. E három hazugság csak kampányolni jó. De mivel az átlag választópolgár amúgy sem egy észlény, még hatékony is.
Sieger
2014. május 22. 08:51
Szar magyar nemzet (újság) !!!
popzene
2014. május 22. 08:34
Hogy dönthetnének már a bíróságok az elnöki kegyelemről, ostoba liba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!