Eurovíziós képmutatás

2014. május 12. 17:07

Egyik ismerősöm elsős kisfia pénteken azzal jött haza az iskolából, hogy másnap sokáig szeretne tévézni, mert látni akarja a csúnya nénit. Aztán arról faggatta a szüleit, miért nőtt szakálla a néninek.

2014. május 12. 17:07
Puha József
Új Szó

„Egyik ismerősöm elsős kisfia pénteken azzal jött haza az iskolából, hogy másnap sokáig szeretne tévézni, mert látni akarja a csúnya nénit. Aztán arról faggatta a szüleit, miért nőtt szakálla a néninek. Olyan kérdésre kellett elfogadható választ adniuk, ami számukra is rejtély. Aznap a szakállas néni volt a beszédtéma a suliban. (...)

Sokak szerint Európa a dalversenyen a toleranciára szavazott. A mindennapi életben azonban korántsem vagyunk ilyen elfogadók. A zeneipar sem az, Conchita a valós zenei életben nem állja meg a helyét. Győzelme csak kis részben a sokszínű Európa lenyomata, javarészt a szenzációéhségünknek köszönhető. Most ideig-óráig jóllaktunk.

Az Eurovíziós Dalfesztivál jövője semmi jóval nem kecsegtet. A mostani tanulsága az, hogy a dalnak nincs nagy szerepe, az előadó a lényeg. Minél extrémebb, annál jobb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2014. május 13. 08:51
Az "európai értékek" most látványosan is bemutatkoztak. A világraszóló gyarmatosítást, a rabszolgakereskedelmet, a történelem legháborúzóbb népeit kevésbbé lehet képiesíteni, mint egy szakállas nő performancát - ugye kedves Gurmai Zita, Göncz Kinga és tsai.
Akitlosz
2014. május 13. 00:07
A szerző csak a maga nevében beszéljen! Ő éhes erre a "szenzációra".
persephone
2014. május 12. 22:22
Ezt a világot mi (értsd alatta: FELNŐTTEK)építettük a gyerekeink köré. A szakállas nő énekel, az elsős gyerek rohan haza a suliból, mert 7 évesen ez a legnagyobb hír, majd megmutatjuk neki a tv-ben. Nem ő akart idáig eljutni, a segítségünkkel került ebbe a helyzetbe. Na, most legyünk FELNŐTTEK. Ne nyavalyogjunk, hanem kezeljük az általunk létrehozott helyzetet. Lehetőleg ésszel.
S0ma
2014. május 12. 20:38
Mit ne mondjak, én ilyesmire nem vagyok éhes. Még egyetlen dalfesztivált sem néztem meg. Tóth Veránál leakadtam, még Szíj Melindát néztem meg, meg a Tolvai Renit. Tóth Vera hang és tehetség, Szíj Melinda hang és adjusztálandó, Tolvai Reni túladjusztált. Konchita meg már nem érdekel. Gondolom, majd a ballib meghívja a szivárványosra, jól fog festeni Gyurcsány és Klárika mellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!