Tétova ténfergés

2014. május 01. 16:11

Az egész ország reményvesztetten ténfereg. Amit mi világeseménynek, sorsdrámának hittünk (a Jobbik feltörése, Orbán elsöprő újraválasztása, a baloldal összeomlása) nekik, P-éknek epizód.

2014. május 01. 16:11
Buják Attila
Amerikai Népszava

Mert a politikusokat nem kell komolyan venni. Mondanak ezt-azt, de sosem árt, ha néha kicsit megszorul a zabszem a »kollégák« (mármint a romák) fenekében. A helyzet ugyanis – derék vidéki rasszista szemmel – M. városkában katasztrofális. Munka egy szál se (ma már tudjuk, hogy nem is lesz), a romák özönlenek elő Baranyából, már a szemközti utcában lófrálnak és nyíltan bebámulnak a kerítésen. Mi az, ami még vihető (rozsdás lavór, réz ereszcsatorna, elég öreg-e a nénike az udvarban, kezében a mobillal). Az állam vidéki alrendszerei (többek között a rendőrség) már a kétezres évek elején fokozatosan elhaltak és ezen nem segített az Orbán-rendszer rendpárti melldöngetése, a »három nap alatt rendet teszünk«, a rendőr altiszteknek adott tízezer forintos választási kenőpénz, a büntethetőség korhatárának leszállítása. A romák meg csak jönnek-mennek, néha kinéznek Angliába, Kanadába, Svédországba, majd újra felbukkannak a szomszédban, a Szabadság úton.

Az egész ország reményvesztetten ténfereg. Amit mi világeseménynek, sorsdrámának hittünk (a Jobbik feltörése, Orbán elsöprő újraválasztása, a baloldal összeomlása) nekik, P-éknek epizód. Pillanatnyi tűnődés a nagy magyar ténfergésben. Amelyből P. gazda riaszt fel vigasztalóan: »ne búsulj, nem is szereplelt rosszul az a… hogy is hívták, segíts már. Kormányváltó ellenzék? Amilyen bénák voltak, ahhoz képest gyönyörűen kaszáltak. Végül is versenyben tartottuk őket, vagy nem? Egyszer talán még jók lesznek valamire azok is.«

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moha
2014. május 03. 11:47
...azért van igazság....amikor a magukat elérhetetlennek tartók életébe is lassan -lassan beszivárognak a problémák.....amit másoknak föztek, azt gondolván, hogy a virágot leszakítják a hulladékkal meg kezdjen valamit valaki más....igaz addigra a problémák a többinél már szemöldökig érnek....25 év érlelt híg termésében bugyborékol az ország
Antifasiszta_Légió
2014. május 02. 21:03
A vidéki gumicsizmás parasztok meg a rasszizmusuk, a reményvesztett lepra kis falvak "büszke" magyarjai: voltak már mszpsek (maszoposak) most épp a jobbik nevezetű nyilas pártocska szavazói zömében, de ez könnyen megváltozhat ha a baloldal összekapja magát és jól oda tud ígérni nekik, (plusz 1 kis kannás bor...)
grad
2014. május 02. 09:03
"Az egész ország reményvesztetten ténfereg. " Csak ti, ott a Népszavánál. Csak ti!
császár
2014. május 02. 08:18
Ha nem irtom ki a földemen gazt, az mindent el fog lepni és megöli az életet adó haszonnövényeket is. Teljesen felesleges abban reménykedni, hogy majd ott helyben meg fognak nemesedni, ha szépen bánok velük. Vajon miért nincsenek hasonló problémái a közre sokkal jobban ügyelő osztrákoknak? Vajon miért kellett a munka nélküli segélykifizetéseket és a szaporulat ösztökélését elősegítő törvényeket meghozni? Hol lenne a méltó helye az ezen törvényeket megszavazó "honatyáknak"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!