Holnap eldől

2014. április 05. 09:05

Az Orbán-kormány hatalmas iramot diktált önmagának. Versenyt futott az idővel. Nem dönthetett másképp: egy országban, amely a csőd szélére került, és stagnál a fejlődésben, az igazi kockázat a kockázatvállalás teljes mellőzése.

2014. április 05. 09:05
Magyar Nemzet
MNO

„Mi forog kockán? Mi a választások tétje? Ha patetikusak vagyunk, akkor az egész magyar jövő. Ha pragmatikusak igyekszünk lenni, akkor az ország talpon maradása, gazdasági megerősödése. A szavazólajstrom szerint a jelenleg kormányzó jobboldal és a baloldali alkalmi összefogás felől döntünk, de valójában a lassú gyarapodás vagy a gyors elszegényedés közt választunk. Most döntjük el, hogy további bizalmat szavazunk-e egy korántsem tökéletes, de kormányzásképes, jövőképpel bíró, elképzeléseit, ígéreteit a lehetőségek függvényében valóra váltó politikai erőnek, vagy dühtől, alaktalan szemrehányástól vezérelve, s némileg hazardírozva ismét hatalomba emelünk egy a revánsvágynál tovább nemigen jutó alkalmi pártszövetséget. Olyan társulatot, akik miatt 2008-ban az államcsőd határára kerültünk, akik eladósítva az országot hatalmas hitelt vettek föl, de a visszafizetést gondosan az Orbán-kormányra hagyták. (»Főúr, ő fizet!« – mutathatott volna 2009-ben, bukása évében Gyurcsány Ferenc Orbán Viktorra.)

Tavaly nyár végén a hírekből megtudhattuk, hogy a kormány idő előtt visszafizette az IMF-hitelt. De ez így pontatlan. A szocialista kormány által fölvett hitelt mi tízmillióan fizettük vissza. Mi, helyünkön maradt, panaszaikkal külföldre sosem rohangáló, nem fanyalgó, nem nyafogó, hanem a családunkért és a hazánkért itthon dolgozó magyar állampolgárok. Ezt a hatalmas terhet letettük végre. Akik a baloldalra szavaznak, azok visszateszik a vállunkra. Mert csak most vagyunk azon a szinten, hogy már nem nyomja a hátunkat a mások által ránk rakott súly, most indulnánk meg azon az úton, ahol a jelzőtáblák a jól érzékelhető eredmények. (...)

Az Orbán-kormány hatalmas iramot diktált önmagának. Versenyt futott az idővel. Nem dönthetett másképp: egy országban, amely a csőd szélére került, és stagnál a fejlődésben, az igazi kockázat a kockázatvállalás teljes mellőzése. A gazdaemberre hasonlított, aki nyolc évig egy nagyvárosi lakás szuterénjában kényszerült élni, de utána megváltozott az élete, és ismét hatalmas területen gazdálkodhat. Elvetett gyorsan, amit csak tudott, ha volt rá ideje, energiája, öntözött, máskor az esőre bízta, megered-e valamely intézkedés gyökere. Ha új lehetőséget kap, most majd körbejárhat, fölmérheti, mi az, ami meggyökeresedett, mi az, ami helyett másik növényt kell ültetnie, hol maradt el a metszés, mi kíván átültetést, hozzáértőbb gondozást.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. április 05. 17:55
Ti,a zsemnyin zsipaó,tényleg mindent elkövettetek,4 év hazugság,csúsztatás,ferdítés,elhallgatás,szemétkedés,manipulálás...remélem,nem a birkák országa a Hazám!!
koronaszepe
2014. április 05. 17:00
Csőd széle ; 264 forintos euró, 184 forintos CHF, 19 650 milliárd adósság, jó hitelminősítések, 3 000 milliárd manyup vagyon,160-170 bázispontos csődkockázati felár, 310 forintos benzin, 3 millió ember a szegénységi küszöb alatt,stb. Jobban teljesítünk; 315 forintos euro, 260 forintos CHF, 23 500 milliárdos adósság, tripla bóvli, befektetésre nem ajánlott kategória, 3 000 milliárd manyup vagyon felélése, elherdálása,260-280 bázispontos csődkockázati felár, 430 forintos benzin, 4,5 millió ember a szegénységi küszöb alatt, 2011 óta meredeken csökkenő GNI index.. Kollektív (F)idiotizmus...
Valodi
2014. április 05. 11:24
„Minekünk gyakran vannak rettenetes indulataink. Gyakorta érezzük a tehetetlen, fortyogó dühöt. S olyankor ökölbe szorul a kezünk – és mondjuk is, hogy ütni tudnánk. Aztán valahogy mindig elmarad az ütés.” – írta Bayer Zsolt a Magyar Hírlap aug. 31.-i számában. Egyetértek... Több mint két éve már, hogy a Bükki Nemzeti Park földbérleteinek ügyében erőszakos, pökhendi, cinikus módon megsértett borsodi gazdacsaládok dühe magától nemigen csitul – kormányzati orvoslás kellett volna hozzá a saját, nemzetinek mondott oldalunkon! De hát már tudjuk: ahol tolvajok hozzák a törvényeket, ott minden lopás jogszerű… A FIDESZ a borsodi „földmutyival” ugyan megnyert néhány nagygazdát és egy minden eddigi politikai kurzust önhasznára kiszolgáló szakértőt, de biztosan elveszítette vagy 200, a folyamatot árgus szemekkel figyelő gazdacsalád bizalmát, ezzel együtt a szavazatát - és nem utolsó sorban a Kormányzat hitelességét... Amit feltétlenül helyre kellett volna állítani – mert remélhető, hogy ennek híján holnap végre nem marad el az a bizonyos „ütés”!
Ouroboros
2014. április 05. 11:15
Eldől bizony, sajnos. http://youtu.be/gvn5h4170CQ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!