Holokauszt-emlékművet állítana Orbán a Szabadság téren?

2014. április 30. 20:29

Az áldozatok százezreire történő hivatkozás alapján akár azt is hihetné az olvasó, hogy valójában egy holokauszt-emlékművet akart állítani Orbán, de erről szó sincs.

2014. április 30. 20:29
Kálmán Mihály
Kettős Mérce

Nem mindennapi retorikai bravúr, hogy bár Orbán szerint a szobor az ártatlan áldozatok százezreiről szól, nem szerepel a levélben sem a »holokauszt«, sem pedig a »zsidó« szó. Az egyik bekezdés ráadásul felsorolja az áldozatok néhány kategóriáját, és miközben a hitleri Harmadik Birodalom legfőbb jellemzőjeként a keresztényellenességet jelöli meg, az áldozatok közül is mintha kimaradt volna egy csoport – éppenségel az egyetlen, amely valóban többszázezres tömeget képviselt(...)

Érdekes viszont, hogy a miniszterelnök kiemeli, hogy a korabeli magyar politikai vezetés kollaborált a német megszállókkal, és így felelőssé tehető a »százezerszám elveszett életek« (inkább: elvett életek) sorsáért. A végére még jut egy antikommunista vörös farok, és slussz.

A levelet olvasva komolyan felmerül a kérdés: tudja vajon a miniszterelnök, hogy miről szól a pályázati kiírás és a szoborterv, és érti-e ennek fényében, hogy minek szól a hetek óta tartó tüntetés? Vajon tényleg nem emlékszik, hogy minek akart szobrot állítani, vagy csak hülyének tetteti magát, és reménykedik, hogy nem leplezik le?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2014. május 02. 07:42
Egy maroknyi csoport – hatalmas hazai és nemzetközi médiahátszéllel – a végletekig zsarolni próbálja a kormányt. Nem szabad lebecsülniük a hatalmukat, évtizedek óta sikeresen nyomatják azt a hazug propagandát is, hogy Magyarország nem nézett szembe a bűneivel, holott sokkal jobban szembenézett, mint a legtöbb környező vagy nyugat-európai ország.
szabadhajdu
2014. május 01. 20:02
Hány ÁVH-s komenyista utód van a tiltakozók között?
koronaszepe
2014. május 01. 16:19
Ha Gábriel arkangyal az áldozatokat szimbolizálja, akkor a sas mellé tenni kell egy turult is, és nincs vita. A magyar állam vezetői több soron elismerték a "turul" felelősségét a deportálásokban csúcsosodó folyamatban. Ennyi kell a közmegegyezéshez. Még csak újat sem kell csinálni; Pokorni kerületében van egy törvénytelenül felállított, azt kell átszállítani.
kikerics
2014. május 01. 13:37
A holokauszt tragédia, de a többi áldozat az nem áldozat? Azokról meg se szabad emlékezni. Mindig csak a magatokét fujjátok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!