Az vesz földet, akinek megengedik

2014. április 01. 17:33

Az új szabályok szerint az állam bárkinek a földjét megszerezheti.

2014. április 01. 17:33
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
NOL

Egyre nyilvánvalóbb a szándék, hogy a földbizottságokat megpróbálják összegyúrni a települési vagy a megyei agrárkamarákkal, a Fidesz ugyanis semmiképpen, semmilyen választási eredmény esetén nem akarja kiengedni a földforgalom ellenőrzését a kezéből. Egyes településeken pedig már most tudják (vagy tudni vélik), hogy kik lesznek a földbizottság tagjai, és az érintettek nyíltan hangoztatják is, hogy hamarosan csak az vehet földet, akinek ők megengedik.


Az új szabályok szerint az állam bárkinek a földjét megszerezheti: egyrészt az NFA-nak elővásárlási joga van a földeladásoknál, másrészt természetvédelmi, vízgazdálkodási és erdőtelepítési célból ki is lehet sajátítani a földeket, és ilyenkor a piaci árat sem kell feltétlenül megfizetni. Annak pedig semmi akadálya nincs, hogy a földalap az így megszerzett földet kedvezményes haszonbérletbe vagy (jelképes hasznosítási díjért) ideiglenes használatba adja megfelelő kapcsolatokkal rendelkező embereknek. Ez a földkisajátítási és -átirányítási folyamat – amire a több lépésben hatályba lépő törvény az év eleje óta részben már lehetőséget ad – az ország több pontjáról származó értesüléseink szerint már meg is kezdődött.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eletterharcosd
2014. április 02. 11:07
kérdésem prózai, hogy ki számít külföldinek. íme a jogtárban talált rész! 2. Értelmező rendelkezések 15. külföldi természetes személy: a nem tagállami állampolgár; 16. külföldi jogi személy: a nem tagállami székhelyű jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet; Tehát orbán nem hazudott, csak nem bontotta ki az igazság minden részletét! Külföldinek számít mondjuk a Szingaléz, Maláj, Auszrál :))) csupán 500 millió "nem külföldi" vásárolhat földet Magyarországon! fasza :((((
Eletterharcosd
2014. április 02. 10:44
mit is mondott orbán nemrég? "Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok" Honfitársaim, és akkor ti ezeknek hisztek????? :DDDDD
Eletterharcosd
2014. április 02. 10:33
Hahó, fideszesek? hát nem reagál viktor szavaira és tetteire senki? Beszédes a jelmondatotok is CSAK A FIDESZ! Nekünk a csak a Nemzet maradt, de nem bánom ám :)
Eletterharcosd
2014. április 02. 10:06
Tudjuk, Viktor megmondta a külföldieknek, mást mond és mást cselekszik, íme erről egy videó! https://www.youtube.com/watch?v=pHqt-Rop2O0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!