Az összefogás ereje

2014. április 17. 17:31

Kétmillió valahány békemenetes túszul ejt nyolcmilliót.

2014. április 17. 17:31
Buják Attila
Amerikai Népszava

Sztálin egyik legfőbb politikai erénye volt – mondják – , hogy abban a politikai környezetben, amelyben élt, tökéletesen titkolta szándékait. Senki sem látott a fejébe, így aki távozott a fogadásról nem tudhatta, a Ljubjanka pincéjében, vagy a dácsájában találja magát. Negyvennégy egész valahány százalék mindössze ötszázezer szavazatot vesztett. A baloldal pedig kétszázezret nyert. Ilyen ordítóan borzalmas kampányt őszintén szólva nem is láttam. Iskolapélda arra, hogyan veszítsünk gyorsan, simán, nagyon.

Gyakorlatilag egy hétig tartott, két héttel szavazás előtt még az ellenzék neve sem volt biztos. És most kőkemény gyászmunka folyik. Árnyékbe borul lassan Attilánk is. Magyar politikusnak nem szokása, hogy veszett választás (főleg két elvesztett választás) után csak úgy simán és ellenállás nélkül lemondjon. Attilánk is kapkod fűhöz-fához. Maradna. Lehet, hogy legközelebb megnyeri. Vagy éppenséggel alig veszti el. A mai világban az is eredmény. Az idők végezetéig kísérletezhet. Egyszer úgyis sikerülnie kell. Úgy harminc év múlva. A legigaztalanabbul a magyarokkal járnak el. Most elmondják őket mindennek. Szabadság deficitesnek, nemtörődömnek, lustának, paternalistának, komcsinak, pusztán ezért, mert óvatosak voltak és nem szavaztak egy ennyire lehetetlen társaságra. A negyvennégy valahány százalék vidoran elmosolyodott. Végül is győzött.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sándor
2014. április 18. 09:29
A két, óriási vereségük után ideje lenne, hogy a magyargyűlölő internacionalista álbaloldali-liberálisok is tiszteljék, elfogadják a magyar nép szabad akaratát, akik 2010 után, 2014-ben is újra kimondták … nincs szükségük rájuk, el lehet menni, ... horn gyulájukat is vigyék magukkal. A magyar választók a leghatározottabban visszautasították a szélsőségeket, legyenek azok bal- vagy jobboldaliak.
Sándor
2014. április 18. 09:25
Hol évtizedeken keresztül nincs tisztesség, ott becsület sincs… Ezekkel a hazug, internacionalista, nemzetgyűlölő liberális- „baloldalisággal” már 1945 óta, valami nagyon, nagyon, nem stimmel. Ezek, az álbaloldali-liberalizmus jegyében, az őket évtizeden keresztül hatalomba tartó szavazóik alól, még a több sávos adó mellett is eladták, az egyetlen megélhetési forrásukat, a munkahelyeiket és ezáltal a külföldi államoknak átjátszott vállalatainkban minimálbéren tartott bér-rabszolgát /milliókból, devizahitelekből tengődő nincstelen munkanélkülit/ csináltak, a saját hazájukban!
marós
2014. április 18. 07:13
Amerikai Népszaga, ki fizeti ezt az ocsmány hazudozást, becsületes ember nem nagyon lehet.
justiceforhungary
2014. április 17. 22:05
''Kétmillió valahány békemenetes túszul ejt nyolcmilliót.'' ezek aztán tudnak bánni a számokkal !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!