Mindannyian Mucsi Erikák vagyunk

2014. április 27. 13:04

Mucsi Erika bírói indoklásba foglalt elmélkedése nem rasszista kirohanás, hanem elkeseredett kísérlet, hogy a párhuzamos valóságtalanságok között racionális gondolatokból építsen hidat.

2014. április 27. 13:04
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Jobbegyenes

A legfontosabb gondolat azonban minden kétséget kizáróan az, hogy a magyar-cigány együttélés százféle robbanással fenyegető gondjának megoldása
 
»elsődlegesen a feszültség okainak feltárása és elhárítása, nem pedig a feszültség tarthatatlanságára a figyelmet felhívó személyek és szervezetek félreállítása lehet«.
Pofonegyszerű, minden, legalább nagyjából józan ember számára egyértelmű megállapítás. Ez az ítélet valójában semmi más, mint a demokratikus politikai kultúra egyszeregyének jogi megfogalmazása: szembenézünk a valósággal, meglátjuk a jellemző tendenciákat, ki is mondjuk őket, ügyelve arra, hogy elkerüljük a primitív általánosítást, és védelmünkbe vesszük azokat, akiket pusztán e jelenségek megfogalmazása miatt akarnak kiradírozni a közéletből. Egyszer eljön, mert el kell jönnie az időnek, amikor majd nem tudjuk elmagyarázni unokáinknak, hogy a francba is lehetett ebből botrány.
 
Ehhez azonban első körben ki kell állnunk azok mellett, akik felelős pozícióból is fel merik vállalni valóságtagadásra épülő világunkban a valóság kimondását. Ha a Gyulai Törvényszék bírónőjét ezekért a gondolatokért le lehet vadászni, tönkre lehet tenni, az fényes bizonyítéka lesz annak, hogy még mindig az az ország vagyunk, ahol néhány száz elefántcsonttoronyba zárkózott high-classs értelmiségi vetíti a kötelező valóságot tízmillió nézőnek - és akinek nem tetszik a műsor, azt kivezetik a moziból.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2016. február 06. 17:19
Mindjárt jön egy csomó belga :)
enes
2015. december 29. 17:00
Bíró, védő ezen tevékenysége keretében nem vonható felelősségre.
Bradolf Pittler
2015. február 17. 23:38
Az biztos, hogy te igen, de hogy én nem vagyok Mucsi erika, arra fogadhatsz, kisnyilas fittyfasz!
Agnieszka
2015. február 17. 23:38
Nincs más út, csak előre, valamit valamiért. Nem elég hátul lenni ahhoz, h. többet kapjon a cigány gyerek, teljesítenie is kell. Volt egyszer egy Békéstarhos, volt egyszer egy Gaudiopolis, by Sztehlo. Utáőna kéne nézni, hogyan csinálták. Ez sokkal nagyobb probléma, mint amekkorának szerencsés helyen lakva látszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!