Milyen érzés Gyurcsány Ferenc kijáróemberének lenni?

2014. március 27. 15:27

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Az elmúlt napokban több megdöbbentő, magyarázatot követelő információ is napvilágot látott az Ön szaúd-arábiai útjával kapcsolatban.

2014. március 27. 15:27
Schiffer András
Schiffer András
MTI-OS

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Az elmúlt napokban több megdöbbentő, magyarázatot követelő információ is napvilágot látott az Ön szaúd-arábiai útjával kapcsolatban. Ön azt reklámozta a szaúdi befektetők előtt, hogy Magyarországon milyen olcsón lehet dolgoztatni az embereket, és hogy a munka törvénykönyve mennyire rugalmas, vagyis mennyire kiszolgáltatottak a munkavállalók. Magyarország miniszterelnökeként hogyan árusíthatja ki a magyar embereket? Hogyan juthatott a magyar kormány vezetője odáig, hogy ahelyett, hogy a bérek növekedéséért és a jobban képzett munkaerőért dolgozna, olyanoknak tartja a markát, akiknek ezek a célok a legkevésbé sem állnak érdekükben?

A szomorú igazság az, hogy szaúdi látogatása során elhangzott nyilatkozatai nem ígértek többet és mást, mint amit az ön kormánya az elmúlt négy év során tett. A munkavállalókat megfosztották jogaiktól, tömegektől vágták el a tanulás és a saját erőből való felemelkedés lehetőségét, az országot egyre inkább a multinacionális vállalatok összeszerelő üzemévé tették, nyitott jövő helyett kaszárnyakapitalizmust teremtettek. Vajon mennyire érdeke Magyarországnak, hogy olyan befektetőket találjon, akik ezeket a feltételeket találják vonzónak? Mennyire lesznek stabilak és megélhetést biztosítóak az így keletkező munkahelyek?

Ugyanakkor Rijádban Ön nem csupán azzal hencegett, hogy a hazai munkavállalókat semmibe veszi, és kihasználhatóságukat kínálja fel a befektetőknek, de az is kiderült, hogy ebben még együtt is tud működni az előző kormányok olyan figuráival, mint Kóka János és a mögötte álló Gyurcsány Ferenc. Az elmúlt négy éves ciklus minden bizonnyal egyik legcinikusabb pillanata lehetett, amikor Szijjártó Péter intézett Kóka Jánosnak diplomata-útlevelet, hogy ezt követően Magyarország miniszterelnöke és Gyurcsány Ferenc érdekeltségei egymásra licitálhassanak a magyar munkavállalók kiárusításában. Újabb bizonyíték ez az ügy arra, hogy a fideszes és az álbaloldali elit csak a látszat szintjén egymás ellenfelei, a valóságban, aki önre szavaz, egyben Gyurcsányra is szavaz.

Miniszterelnök Úr!

A külföldi nagybefektetők helyett végre miért nem a hazai kis- és középvállalkozásoknak kínálnak stratégiai partnerséget? Tudott-e arról, hogy Kóka János is a Szaúd-Arábiába utazó üzleti delegáció tagja lesz, olyannyira, hogy korábban a Külügyminisztérium intézett számára ehhez diplomata-útlevelet? Tisztában volt-e azzal, hogy ezzel a diplomata-útlevéllel Kóka Jánosnak tavaly ősszel már Japánba is volt szerencséje elkísérni önt? Ha igen, akkor arra válaszoljon, hogy miért épp Kóka János és a vele Bulgáriában 2012 márciusában az Altus-ConsAlt Nemzetközi Tanácsadó Kft. tulajdonszerzése által közös Cellum-leányvállalatot alapító Gyurcsány Ferenc érdemelte ki az ön bizalmát? Kapott-e kielégítő választ a 2012 márciusában a Cellum bulgáriai leányvállalatával kapcsolatban szóvivőjük révén feltett kérdéseire? Avasson be minket abba is, hogy milyen érzés miniszterelnökként Gyurcsány Ferenc kijáróemberének lenni?

Maradt még pár napja, hogy ezekre a kérdésekre választ adjon. A jelek szerint Ön nem hajlandó nyilvános vitában elszámolni kormánya teljesítményével, pedig a válaszadás megtagadására már végképp nem jogosítja fel semmi, és kérdés is egyre több van.

Mielőbbi válaszát várva,

Budapest, 2014. március 27.

Schiffer András

a Lehet Más a Politika társelnöke

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2014. március 27. 22:51
Ellentétes érzéseim vannak ezzel az üggyel kapcsolatban, mert Kóka például az egyik pofa, akivel nem lehet sem mutatkozni, sem lehetőséget adni egy jobboldali politikusnak. Ugyanakkor azt nem tudom, hogy el lehet-e rugdalni mint üzletembert a társaságból akkor, amikor nem sűrűn adódik ezzel az országgal üzleti kapcsolat? Minden esetre a diplomata útlevél túlságosan jó kapcsolatra utal, ami minimum elgondolkodtató de inkább dühítő.
tevevanegypupu
2014. március 27. 22:21
Gondolom akkorra időzítette Kóka az utat mikor Orbán is ment..nyilván gyurcsány ötlete lehetett, két legyet egy csapásra: lejáratni orbánt és jobb üzletet lehet kötni amíg ott van..Hogy a magyar munkaerő olcsóságával próbálna szaudi befektetőket keresni az meg hulyeség, a szaud-arabok tökéletesen tisztában vannak a helyzettel, ki mennyibe kerül, fél Európa az övék.
Berecskereki
2014. március 27. 21:45
Schiffer elnök úr, aki a saját pártjának az ügyeit nem tudja a jogszabályoknak megfelelően irányítani, az jobban tenné ha jogi témában hallgatna. A http://kics.it/9hcWNw linken olvasható alapján Kóka János nem jogellenesen kapott diplomata útlevelet a kormányfőt kísérő vállalkozói delegációban.
Fakutya Guinea
2014. március 27. 21:26
Zöld Pardon-párti lesz az LMP 2011. 09. 16. 07:11 Több akcióval is támogatja az LMP , hogy a XI. kerület hosszabbítsa meg a Zöld Pardon szerződését a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő területre. Az LMP és a ZP kapcsolatának érdekes eleme, hogy a párt frakcióvezetőjének, Schiffer Andrásnak ügyvédként a Zöld Pardon korábban évekig az ügyfele volt. index Ki hunyt szemet a Zöld Pardon területfoglalása felett? 2008. 09. 19. 10:47 Hivatali visszaélés megalapozott gyanújával nyomoz a BRFK két XI. kerületi szórakozóhely, a Zöld Pardon és a Cafe del Rio illegális közterület-használata miatt. A két hely éveken át az önkormányzattal kötött szerződéseiben foglalt terület többszörösét használta ingyen, közben pedig sok szívességet bevállaltak a kerületi politikusok érdekében. Az Index júniusban számolt be arról, hogy a kocsmák komolyabb szerződésmódosítás nélkül mind a mai napig a 2001-2002-ben kialkudott jutányos bérleti díjat fizetik, de közben a megállapodásban szereplő terület mintegy négyszeresét foglaltak el a közpark besorolású Goldmann György térből. Az Indexnek nyilatkozó egykori társtulajdonos szerint a Rio kitűnő kapcsolatot ápolt a kerület polgármesterével. Kalmár Zoltán szerint a szórakozóhely beszállt többek között Molnár Gyula választási kampányába, és a kopogtatócédula-gyűjtésben is segédkezett. index Másodfokon bűnös Újbuda volt szocialista polgármestere és egykori szabad demokrata helyettese. Molnár Gyulára letöltendő börtönt, míg Lakos Imrére felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki hivatali visszaélésért a Fővárosi Ítélőtábla. A táblabíróság szerint a cégnyilvántartási adatok igazolják, hogy a XI. kerületi önkormányzat a két balliberális politikus közreműködésével játszott át egy értékes területet egy milliárdos nagyvállalkozónak. mno
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!