Attilának tetszik a csalás

2014. március 17. 15:49

Igazi win-win szituáció: egyszerre lehet a költségvetési egyenleget javítani és tenni a választások tisztaságáért, no meg a személyes adatok védelmében.

2014. március 17. 15:49
Sabater
HVG

„Soha senki nem hallott például az országos listát állítani képes pártok jelentős részéről, míg például a médiában évek óta aktív 4K!-nak ez a bravúr nem sikerült. Teljesen mindegy, mint gondolunk egyébként a »Dózsa népe« szlogennek kampányoló negyedik köztársaságos csapatról, a lényeg, hogy tudunk rólunk, ismerjük őket. Szemben például a Sportos és Egészséges Magyarországért Párttal vagy az Új Dimenzió Párttal, amelynek nevét még a legfelkészültebbek is biztosan csak ebben a kampányban hallották először.


A lényeg tehát, hogy csalás volt, megtörtént: a másolás közben elcsúszott név- és címlista, az egyféle színű tollal kitöltött nevek és másfélével kitöltött címek ezt elég alaposan mutatják. Itt emberek személyes adataival éltek vissza, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) dolga pedig munkaköri leírás alapján éppen az lenne, hogy az ilyesmit megakadályozza és szankcionálja. Ha másért nem, hát azért, mert súlyos százmilliók múlhatnak rajta – ennyit vehetnek fel ugyanis lényegében ellenőrizetlenül az országos listát állítani képes pártok.


Erre jön a Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke, és azt mondja, nincs itt semmi látnivaló, főként azért, mert túl nagy munka lenne ellenőrizni, történt-e csalás. Kedves Attila, lenne egy javaslatom: fizessen ki az állam jó magas fizetésért annyi embert, amennyi sorról-sorra képes kétszer ellenőrizni a beérkezett íveket!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6qwasyx
2014. március 18. 09:29
NAIH: Nem baj, hogy 10 elítéltből 9-et ártatlanul akasztottak fel, mert a tizedik legalább megérdemli. Éjjenajogállamiság!
várúr
2014. március 18. 00:07
Megy a rinya ezerrel. Árpilis hatodikán minden eldől. Kamuvideo, cirkuszi vita, hazug ürügyek nélkül. Utána mehetnek panaszkodni az eeetársak.
várúr
2014. március 18. 00:04
A ballibek visongtak a regisztrálás ellen, a kopogtatócédula ellen, a józan ész ellen. Minden ellen, ami az ilyesmit kiküszöbölte volna. Ha bukásra állnak, semmi se jó. Hát még ők milyen rosszak lennének....
bini
2014. március 17. 21:38
2012-re 120 alá csökkent Magyarországon a bejegyzett pártok száma. 2008-ban 109 Volt a létszámuk, mig 2011-re 141, majd 2012-re 120 alá csökkent. Gondolom eddig Sem ismertük a bejegyzett pártok névsorát. Választások elött mindig felduzad majd lecsökken. Választás után megszünnek. Állandó mozgásba vannak. Mivel általában a média általában a parlamenti pártokkal foglalkoznak Maximum a két választás között alakultakkal. Ezért fordult elő, hogy a Szepesy féle összefogás ami 2009-ben alakult csak most bukkant megint fel, vagy a Seres Maria pártja aki szintén még a 2010 előtt alakult. Mivel a pártok civil egyesületnek számitanak és már 10 taggal megalapitható bizonyos kedvezmények vonatkoznak rájuk és bizonyos tevékenységekre jogsíjuk van ezért valamiféle biznisz van adologban. Igaz, hogy semmiféle állami támogatás nem jár nekik, de a civil szervezetekre vonatkozó szabályzok igen, ahol esetleges pályázatok utján jutnak pénzekhez. Ha ügyesek a vezető és ketten hárman azért eléldegélnek, vagy kiegészitő manihoz jutnak. Ez a rendszerváloztattás óta egy bevett szokás. Mitől ez a nagy csodálkozás, hogy 18 an tudtak indulni a jelenlegi feltételek mellett, ami kinyította a kicsik elött is a kaput ami demokratikusabb mint eddig. Most legalább egy kettő a napfényre is tudott jőnni és ismeretséget is tud szerezni. Ki tudja ezek után melyik nővi ki magát a jövöben. Eddig erre null esély Volt, mivel a hegemon nagy szervezetek elfedték a napot is. Lehet, hogy a párt ok között van a jövő potenciális baloldali uj tömörülése is. Ennek örülni kéne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!