Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Putyin el fog menni a falig

2014. március 06. 16:56

A nemzetközi béke megőrzésének egyetlen eszköze, ha a bevonulás előtti status quo-t újból rá tudják kényszeríteni az oroszokra.

2014. március 06. 16:56
Nótin Szabolcs
Kitekintő

Érdemes visszaemlékezni a grúziai krízisre is, ahol a nyugattal szoros kapcsolatot ápoló ország ellen vívhatott sikeres harcokat az orosz hadsereg. Ezen események után jogosan érezhette Putyin, hogy érdemes kísérletet tenni az orosz geopolitikai érdekek erőteljesebb érvényesítésére.

Eközben mit tett eddig az EU és az Egyesült Államok? Az első napokban az aggodalmakat kifejező semmitmondó nyilatkozatokon kívül nem sokat, majd hétfőn már egy-egy erősebb szóbeli figyelmeztetést is kiadtak – kérdés hogy mennyit érnek a puszta szavak a szíriai válság után. A NATO-nak itt az ideje elővennie az 1989 előtt megtanult technikákat és leporolni a reálpolitika kézikönyveket, hiszen meg kell mutatni, hogy a fennálló rendet büntetlenül nem lehet felrúgni. Az egyoldalú orosz lépéssel szemben a Nyugatnak el kell szánnia magát egy erőteljes, de arányos válaszlépésre és végre alkalmazni kell a méz és korbács örökzöld eszközeit. Ha nem így tesznek, Kelet-Ukrajna többi része is szakadhat, hiszen Putyin el fog menni a falig. A nemzetközi béke megőrzésének egyetlen eszköze, ha a bevonulás előtti status quo-t újból rá tudják kényszeríteni az oroszokra.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2014. március 06. 20:24
Nem tudják, igazából nem is akarják. Te menj el a fotelből a falig kispajtás. Ne másokat küldözgess.
USsange
2014. március 06. 18:38
"A nemzetközi béke megőrzésének egyetlen eszköze, ha a bevonulás előtti status quo-t újból rá tudják kényszeríteni az oroszokra. " Azt már baszhatjátok. A Krím lakossága megszavazza (demokratikusan(!)) az Oroszországhoz való csatlakozásukat, ti meg a hazug nyugat seggnyalói tudomásul veszitek. Hiszen, ha Jugoszláviát szét lehetett szavazni, akkor biza Ukrajnát is.
KannibálTatárÚr
2014. március 06. 18:37
Valahol olvastam hogy a férfiak IQ-ja csökken, a fiatalok között már alacsonyabb, mint a nőké. Nótin Szabolcs és Vargha Péter Simon bizonyítékok rá.
Kiddush Hashem
2014. március 06. 18:10
Az ukránoknak sem történelmi, sem pedig etnikai közük nincs a Krímhez, de Nyugat-Ukrajnához se.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!