Üdvöz légy, Seuso!

2014. március 27. 19:54

Büszkék lehetünk magunkra. Ez a leglényegesebb mondanivalója a Seuso-ügy csodálatos, Deus ex machina lezárásának.

2014. március 27. 19:54
Lázin Miklós András
Magyar Hírlap

Nehéz meghatározni, mit is jelentenek a – talán germán gyökerű – Seuso dísztárgyai Magyarországnak. Hazudnánk, ha azt állítanánk, felérnek királyaink fejékével vagy a szintén unikális bizánci származék Monomachos-koronával, ám annyi biztonsággal leírható, messze-messze többet érnek, mint a miniszterelnök által említett tizenötmillió eurós hazakerülési költség.

Józan eszű és higgadt értékítéletű ember persze a sok ezer esztendős műtárgyak esetében valójában nem is akarhat financiális alapokra helyezkedni. Mert ahogy a fokozottan védett darázsölyv sem százezer forintot ér, úgy e csodát is lehetetlen áruházi módszer szerint beárazni, fölcímkézni, közszemlére tenni. Még akkor sem, ha a biztosítási rubrikát mindenképpen a kitöltendő részek közé sorolja az ebben utazó részvénytársaság.

Helyesebb, ha inkább úgy nézzük a dolgot, hogy ez is megvan, ez is hazatért. Honfitársaink intézték el nekünk, s jutott rá keret – pont úgy, mint a 4-es metróra, a Várbazárra, az Erkelre, a kultúrára, a kórházakra, a stadionokra, az IMF-hitel kiegyenlítésére és annyi sok másra.

Büszkék lehetünk magunkra. Ez a leglényegesebb mondanivalója a Seuso-ügy csodálatos, Deus ex machina lezárásának is.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2014. március 28. 07:59
Végre vizsgálhatják a hozzáértők, és talán-talán az is kiderülhet, hogy hol volt a lelet, honnan került elő, lehetséges, hogy most végre kiderülhet valami. Végre...
Catullus
2014. március 27. 22:34
"... a kórházakra,..." hol él ez a szerencsétlen, mert "... a stadionokra," valóban volt az a pénz.
FOB
2014. március 27. 21:57
Inkább az oktatásra fordították volna.
USsange
2014. március 27. 20:56
Emlékszik még valaki arra, hogy pár éve az "Aranyember" azt akarta, hogy az állam mondjon le a Seuso kincsekről arra a pár napra, amíg ő hazahozza? http://mno.hu/grund/seuso-ugy-zelnik-provokalja-az-allamot-1097973 Ez mondjuk érdekes: http://mno.hu/grund/seuso-ugy-az-atv-lebuktatta-gyurcsanyekat-1218236 :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!