Itt a program, hol a program?

2014. február 21. 07:24

Minél több minipárt csatlakozik ehhez a szedett-vedett szövetséghez, annál kevésbé világos, mi alapján dolgoznának ki programot.

2014. február 21. 07:24
Szabó Anna
MNO

„A képlet valahogy úgy néz ki, hogy mivel Orbán Viktor és a Fidesz gyűlölete az egyetlen közös pont, ami a csapatot összetartja, ezért a célokat és eszközöket firtató kérdésekre eddig mindig kitérő választ adtak, vagy a megnyert választások utánra ígérték.

A teljes zűrzavarból mindössze néhány pont kristályosodik ki a Bokros Lajos mikropártjával is bővített szövetségben. A bankadó megszüntetése, illetve csökkentése, a multikat terhelő ágazati adók eltörlése, magasabb személyi jövedelemadó-kulcs és az ingatlanadó bevezetése, illetve a családi kedvezmények lenullázása.

Hogy honnan pótolnák a bankadó és a válságadók kiesését, nem tudni. További zavar, hogy a pártlistán előkelő helyet elfoglaló Fodor Gábor volt SZDSZ-elnök minipártja szerint viszont »igazságos és az állam működése szempontjából is átlátható az egykulcsos adó«, az MSZP-től és az Együtt–PM-től pedig már egy féltucatnyi, egymástól eltérő szja-kulcsot hallhattunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krix
2014. február 21. 12:52
Kedves Szabó Anna, amit olyan furán és értetlenül szemlél, azt hívják a demokráciában kompromisszumnak, esetleg konszenzusnak. Abból lehet megkülönböztetni a demokratikus pártokat a zsarnokratikustól, hogy a demokratikusoknál beszélnek egymással, míg a Fidesznél csupán hallgatni tudnak. Azt viszont remekül.
Caipirinha
2014. február 21. 12:48
"Hogy honnan pótolnák a bankadó és a válságadók kiesését, nem tudni." Dehogynem.Az Orbán-kormány katasztrofális teljesítményére hivatkozva kell majd egy újabb IMF-kölcsön.Ez azért is jó,mert a szerződés hitelvisszafizetési melléklete lesz a kormányprogram,ezért nem érdemes most ezzel tökölni.
hocica
2014. február 21. 10:32
A balliberális nemzetvesztőket a gyűlölet mozgatja, amit Orbán ellen éreznek.
pedroamigo
2014. február 21. 10:18
Keresd a narancsos program mellett cukorpofa, a nem érdemelnek több esélyt polcon...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!