Sírunk, megváltunk

2014. február 12. 10:28

Senki sírja ellen nem szabad hadat viselni. Kádár sírjának meggyalázása undorító bűncselekmény volt.

2014. február 12. 10:28
Révész Sándor
NOL

„Kádár sírját külön nem lehet politikailag semlegesen megváltani, mintha akárki sírjáról lenne szó, kinek háborgatását jóérzésű ember (párt) nem nézheti tétlenül. Sok-sok akárki sírját felszámolják, ha senki nem váltja meg. Talán megváltja az MSZP az összes ilyen akárkiét? Mi a különbség? Hát az, hogy a sok-sok akárkiével ellentétben Kádár sírját bőven lenne, aki megváltsa, az MSZP nélkül is. Az egykori diktátornak (miként sajnos sok egykori és mai diktátornak) rengeteg híve van, ha ma gyűjtést indítanak a Facebookon, holnapra összegyűlik a szükséges összeg többszöröse.

Moldova Györgynek a történelmi tárgyszerűséget és ténytiszteletet minden lapján megcsúfoló Kádár-életrajza iszonyatos példányszámban kelt el, az író maga büszkélkedik vele nyilvánosan, milyen sok pénzt keresett ő azzal. Neki pedig ahelyett, hogy a mellényzsebéből kifizette volna azt a rongyos nyolcszázezret, volt képe az MSZP-hez rohanni. Persze nem is képe volt hozzá, hanem esze. Tudta, hogy az MSZP zsigerből mellé áll. Oda, ahol Nagy Imre és ’56 ellenségei állnak. Mert már rég megszabadult azoktól, akik rá akarták venni, hogy válasszon Kádár és ’56, a diktatúra és a demokrácia között. És ennek a választásnak az elsikkasztásával együtt akarják az embereket rávenni, hogy válasszanak Orbán és a demokrácia között. S őket válasszák demokráciának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csombor
2014. február 13. 03:08
Sándor! Minap láttalak az ATV-n. Na, az se volt semmi!, nem vagy egy piskóta! Miből gondoltam addig, hogy normális vagy?
marko11
2014. február 12. 12:16
A holtakat el kell temetni! http://mandiner.hu/cikk/20140212_redakcio_igy_emlekeznek_ok_magyar_torteneszek_kedvenc_emlekmuvei_i Innen tessék elolvasni Farkas Attila Márton írását!
balbako_
2014. február 12. 12:01
Rájött, hogy az utódpárt mégiscsak Kádár szellemi örököse is. De miért tartott a felismerés majd' negyed évszázadig?
Man dinner
2014. február 12. 11:50
"Kádár sírjának meggyalázása undorító bűncselekmény volt." Kádár tömeggyilkos, nemzet- és hazaáruló. Hitler sírja hol van? Még a szülei sírját is elbontották, nevét sem illik kimondani. Révész! Te hypolsz egy gyilkost! Miféle erkölcsiség ez? Már amennyiben érted ezt a szót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!