Közbotrány: trafikszűke

2014. február 19. 09:16

Minden dohányzó felnőtt magyar állampolgárnak joga van hozzájutni egyenlő feltételek mellett a szenvedélye tárgyához.

2014. február 19. 09:16
Mihancsik Zsófia
Galamus-csoport

„Hogy van az, hogy 800–900 település dohányosai nem lázadnak a mérhetetlenül ostoba és indokolhatatlan állami önkény ellen? És hogy van az, hogy mi, akik pontosan tudjuk, hogy nagyvárosiként kivételezett helyzetben vagyunk kisebb falvakban lakó polgártársainkhoz képest, némán eltűrjük, hogy ez a szemét állam itt is alsóbbrendű állampolgárnak tekinti őket, akiknek a szükségletkielégítési feltételeit nem köteles biztosítani, ha már az élet nem hajlandó idomulni az ő szemérmetlen szabályaikhoz?

Azért, mert cigarettáról van szó? Igen, a dohányzás szenvedély. Nevezhetjük károsnak, de akkor is szenvedély. Nem tiltott. Tehát minden dohányzó felnőtt magyar állampolgárnak joga van hozzájutni, egyenlő feltételek mellett, a szenvedélye tárgyához. Pontosabban megvásárolni a napi betevő cigarettáját, mert a cigaretta áru, piacon értékesítik. Méghozzá az államnak sok adóbevételt termelő piacon. És a trafiktulajdonosoknak sok pénzt hozó piacon. Ha nem így volna, Orbánék az egész gyalázatos tervet nem eszelték volna ki, de kieszelték, hogy megint a kistulajdonok (természetesen törvényesített) elrablásával lökjék meg a saját embereik vagyonát. Ha nem így volna, a trafikszabály egyik kiötlője, a trafikpályázatok egyik haszonélvezője, a »kizárólag magyar tulajdonú« Continental Dohányipari Zrt. nem avatott volnakétmilliárdos beruházást idén januárban (amelyhez 400 milliós támogatást is kapott – kitől?).


De az végképp az akarnokságnak, a főúri tévedhetetlenségnek és a polgárok nagyívben való leszarásának a bizonyítéka, hogy még akkor sem hajlandók változtatni az idióta rendszerükön, amikor sokszorosan kiderül, hogy az ország településeinek a negyede áldozatául esett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2014. február 19. 17:16
Ezt a vöröskövé meszesedett boszorkányt lekéne ereszteni egy kőtörön,jólenne alsobbrendű út alapba.Ez vonatkozhat az egész csótány Galamus csoportra.
kulalak
2014. február 19. 14:26
Nem szabad elolvasni az eredetit. Elgurult a gyógyszere, ez nem normális.
orion
2014. február 19. 13:56
Tegnap tizenévesek küldenek mindenkit az utcára, ma a galambdúc öreg tojója. Csak ez a fránya nép nem akar menni sehogysem.
atila68
2014. február 19. 13:14
Zsófia! Ezért fizet téged Ferenc nem? Hogy hülyeségeket írj. Dimplomamunkáról, adócsalásról, hatalommal való visszaélésről, paksi bővítést népszerűsítő 80.000.000 Forintól, Bokross "elveszem a GYED-et" Lajos szélsőjobboldali EU frakció képviselőről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!