A munkásőrnek nem tetszik az emlékműterv

2014. február 19. 09:30

Egy volt munkásőr a saját múltjával törődjön. Elemezze azt. Nézzen szembe korábbi önmagával. A jövőformálásból azonban vonja ki magát.

2014. február 19. 09:30
Kovács G. Tibor
Gondola

„Vajon miért kellene egy uniós demokráciának egy volt munkásőr ízlésvilágához igazodnia? Milyen alapon szól bele egy volt munkásőr egy szabad társadalom jövőjének alakításába? Miért kell mai fiataloknak egy volt munkásőr kedvében járni?

Honnan veszi a bátorságot?

Nem szégyelli magát, hogy volt munkásőrként egyáltalán kiteszi képét a nyilvánosság elé? Azt hiszi, hogy egy volt munkásőrnek van erkölcsi alapja ahhoz, hogy demokráciát formáljon? Új nemzedékek sorsába szóljon bele?

Nem beporosítása ez a demokráciának?

Kik azok, akik felsorakoznak a volt munkásőr mögé? Nem restellik magukat? Egy volt munkásőr az, aki őket vezeti? Huszonnégy évvel a rendszerváltoztatás kezdete után? Ennyire fejlődésképtelenek?

Azt hiszik, a társadalom ezt nem tudja?

Ők akarnak erkölcsi magaslatról prédikálni? Kioktatni demokratákat? Olyanokat, akik kockázatot vállaltak a munkásőrállam lebontásáért. Nem vörösödnek el a szégyentől? Nincs bennük igény szervezeti öntisztulásra?

Komolyan vehetőnek hiszik magukat?

Nem veszik észre, hogy azzal: egy munkásőrt tolnak maguk előtt, összes megmozdulásuk szánalmassá válik? Nagy, komoly és fontos ügyeket tesznek lesajnálhatóvá? Ennyire nincs szellemi kapacitás a háttérben?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2014. február 19. 18:13
Átállt? igen, mert megjött az esze, a többi meg úgy maradt!
don Fefinho
2014. február 19. 13:29
most kajak nem vágom, lemaradtam kissé aktuálpolitikailag, valaki segítsen ki... melyikről van szó pontosan? minek a kapcsán?
Agricola
2014. február 19. 13:24
A munkásőrök életérzését nagyon jól kifejezte a munkásőr induló: "Munkásőrnek egy baja: Mért nincs három élete? Egyiket a Pártnak adja, Másikat a párja kapja, A harmadikkal egy a fegyvere! Hogyha puskám rendben tartom, Tisztítom és zsírozom, Jobbra sem hord, balra sem hord, Pont a célba vág golyóm!" A volt munkásőr most célt keresett és elsütötte kedvenc puskáját!
pimepime
2014. február 19. 10:33
Kedves szerző a sok kérdés közé azt is beemelhette volna, hogy MIÉRT NINCS LUSZTRÁCIÓS TÖRVÉNY? Esetleg az ügynökakták nyilvánosságát is firtathatná, mert ha a Fityisz ezekre a dolgokra elvárható választ adott volna,okafogyottá válna Zoltai revolverezése (mert már nem lenne közéleti szereplő).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!