Tisztelt Ellenzéki Vezetők!

2014. január 06. 13:09

Javaslom, hogy a parlamenttől kapott kegyelemkenyeret, az ellenzéki pártonként járó hozzávetőlegesen 600 millió forintot minden demokratikus erő ajánlja fel egy újonnan létrehozandó alapítvány részére.

2014. január 06. 13:09
Schmuck Andor
Facebook

Bajnai Gordon, Együtt-PM Szövetség elnöke
Fodor Gábor, Magyar Liberális Párt elnöke
Gyurcsány Ferenc, Demokratikus Koalíció Párt elnöke
Istvánffy András, 4K! elnöke
Makay Zsolt, Jólét és Szabadság Demokrata Közösség Párt elnöke
Mesterházy Attila, Magyar Szocialista Párt elnöke
Schiffer András, Lehet Más a Politika társelnöke
Szili Katalin, Közösség a Társadalmi Igazságosságért Párt elnöke
Thürmer Gyula, Magyar Munkáspárt elnöke
Vajnai Attila, Magyarországi Munkáspárt 2006 elnöke

részére

Budapest


Budapest, 2014. január 6.


Tisztelt Ellenzéki Vezetők !

A tavaszi országgyűlési választások fordulópontot jelenthetnek hazánk közpolitikai berendezkedésében. Felelős ellenzéki szereplőként, országos listát állító politikai pártként lehetnek különböző vízióink, eltérő elképzeléseink Magyarország jövőjéről, de a jelenlegi szabályozás szerint a kampányfinanszírozás kereteiről a jelenlegi parlament döntését kell elfogadnunk.

Hogyan tudunk fellépni a hatalommal szemben, ha feltételek nélkül elfogadjuk a többség által megszavazott alamizsnát? Hogyan lehetünk hitelesek akkor, ha a parlamenttől kapott kegyelemkenyeret választóink helyett saját magunkra költjük?

A demokratikus ellenzék megosztott, a baloldali összefogás kudarcba fulladt, de őszintén bízom abban, hogy a társadalmi szolidaritás örök érvényű gondolata, a rászoruló idősek, szegénysorban élők, vagy az éhező gyermekek támogatása továbbra is az ellenzéki politika központi kérdése maradt.

A fentiek alapján javaslom, hogy a parlamenttől kapott kegyelemkenyeret, az ellenzéki pártonként járó hozzávetőlegesen 600 millió forintot minden demokratikus erő ajánlja fel egy újonnan létrehozandó alapítvány részére, amelynek egyetlen célja, hogy a szegény nyugdíjasok, illetve éhező gyermekek számára biztosítson támogatást. 

Felelős baloldaliságunkat semmi sem bizonyíthatná jobban a magyar társadalom számára, mint az a tény, hogy a közel 4,5 milliárd forintot valóban a fenyegető szociális összeomlás elkerülésére fordítjuk, hiszen ha mindegyik demokratikus ellenzéki erő igent mond a kezdeményezésre, akkor ez az összeg például havi másfél millió adag meleg ételt jelentene a rászorulóknak!

A magyar társadalom iránti szociális felelősség tudatában tisztelettel kérem Önt, hogy közösen a többi demokratikus ellenzéki párt vezetőjével, a szabad választások világnapján, 2014. február 6-án, délelőtt 10 órakor a budapesti Pallas Páholyban (V., Alkotmány u. 15.) folytassunk közös eszmecserét a szociáldemokraták javaslatáról.

Tisztelt Pártelnökök !

Meggyőződésem, hogy a magukat nem baloldali pártként azonosító, de demokratikus értékek mentén politizáló ellenzéki erők számára sem közömbös a szociálisan rászorulók kérdése, így az ő együttműködésükre is feltétlenül számítok.

Hiszem, hogy elképzelésünk segíthet egy jobb Magyarország megteremtésében és tisztában vagyok azzal is, hogy javaslatunk komoly vitát vált majd ki az ellenzéki pártok között. A szociáldemokraták vezetőjeként ugyanakkor meggyőződésem, hogy nem csaphatjuk be az ország polgárait: döntésünkért mindnyájan a választóknak tartozunk felelősséggel.

Tisztelettel,

Schmuck Andor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bene0130
2014. január 11. 04:35
Kedves Schmuck Andor, Ugye "ön" is tudja, hogy ez NEM felajánlható forrás, mert ez KIZÁRÓLAG a választási jelölés céljára használható fel. Ezt csak a választások érdekében lehet felhasználni. ÉS van akinek MEGLEPŐ MÓDON, de EZZEL EL KELL SZÁMOLNI! Tehát ez az "ötlet" alapból megtéveszti az olvasót.
justiceforhungary
2014. január 06. 17:36
Az ellenzék fogjon össze a ''Leváltsuk Orbánt Párt'' név alatt. Egymás között úgy is lehet becézgetni az összefogás pártját hogy ''a mi LOP-unk''.
tunde04
2014. január 06. 15:26
a Jobbikot nem is veszi számba? amúgy meg ez a smukandor tiszta hülye! majd pont gyurcsány, mesterházi, bajnai mond le az ingyen pénzről, mikor majd megvesznek a hatalomért és az azzal együtt járó haszonért. innentől kezdve, komolytalan embernek tartom smukkot!
Csigorin
2014. január 06. 14:38
Schmuck palyazni akar az evezred demagogja cimre... egyebkent ha otmeteres gyurcsany plakatok helyett inkabb melegetelt adnak valakiknek, azt teljes szivembol csak tamogatni tudom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!