Így áll össze paksi atomokból a kormányzati kommunikáció

2014. január 21. 14:38

A paksi üzlet kapcsán jól bemutatható, miként működik az Orbán rezsim kommunikációs és propaganda-rendszere.

2014. január 21. 14:38
Poldi bá
Poldi bácsi megmondója

Az egyre határozottabban kézben tartott »közszolgálati« média produkciója után, mint minden fontosnak ítélt témában, jön a második hullám, amely a tájékoztatás mellett már a meggyőzés, az adott orbáni döntés melletti érzelmi azonosulás demonstrálására, elérésére hivatott. (...)

Na de mostani értekezésünk tárgya a hírekben szereplő tények kormányzati magyarázatát adó információk »elsajátíttatásának« második hulláma. A kormánykoalíció úgynevezett »szellemi holdudvarának«, a médiát heti gyakorisággal végigjáró megmondóemberek tevékenységéről van szó. Itt élnek ők köztünk, rendszeresen bejönnek a nappalinkba (a tévé képernyőjén), láthatóan egyszerű emberek, mint mi, csak okosabbak, többet tettek az ország fejlődéséért, mint mi, ezért érezhetően eleve tisztelnünk kell őket, s különben is, minimum egyszer kezet fogtak Orbán Viktorral, ez látható a magabiztosságukon. (...)

Nyilvánvaló, hogy nem rendeztek számukra központi felkészítő (gyorstalpaló) tanfolyamot a moszkvai szerződés–aláírás napján. Rutinos versenyzőkről van szó, mindegyikük pontosan tudja a dolgát: kivenni egy-egy elemet a téma elsődleges kommunikációjából, ahhoz érveket találni és meggyőzően előadni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2014. február 01. 00:40
Németországban - a háborút követően - a szövetséges megszálló hatalmak, egy tíz oldalból álló, kérdőivet töltettek ki- minden közfeladatra pályázó német polgárral, aprólékosan kikérdezve a náci érában betöltött tevékenységük kapcsán. Látva ezt a gátlástalan , rágalmazásoktól , Magyarország elleni tudatos lejáratástól sem mentes - ellenzéki tevékenységet, a megrendelt mocskos szájú , gátlástalan bérkommentelőket, azt gondolom, ezt a fajta kérdőiv kitöltést , és megtisztulást- a vörös náciktól- NEM úszhatjuk meg. Addig- amig ezek az álbaloldaliak, csak a gyülöletkultusznak- a károkozás örömének élnek, soha nem élhetünk itt nyugati szinvonalon! Tenni kell ellene, ki kell takarítani a magyar közéletet! Egy normális társadalomban a politizálás csak teljesen mellékes dolog a polgárok életében. Ezt a hideg polgárháborút a 23 millió Román bejövetelével még Kovács Elvtárs inditotta be, és azóta az MSZP képtelen kiszabadulni ebből az irányból, sőőt mindig tesz még rá egy lapáttal! El kell nekik tűnni- a közéletből, hogy egy új- egy jobb legyen a romjaikon. Egy konstruktív baloldal -
Sinistra
2014. február 01. 00:24
Az biztos, hogy a közmédia hírei kb egy, másfél éve dögunalom. A Krónika a Kossuth-on már-már hallgathatatlan. Egy kicsit finomabban kellene ezt csinálni. Hasonlít az 1993-as állapotokra. Az InfoRádió méltán díjazott, bár mintha az is megbillent volna.
nyugalmazott tanár
2014. február 01. 00:24
Magyarország minden sikere és javuló folyamatosan teljesítménye valóban a FIDESZ-KDNP koalíciót reklámozza. Mert a tények sokkal többet érnek, mint a bukott baloldalon nyomatott maszlag a megújulásról és a saját kártékony tevékenységük átfestése. Újabban azt a marhaságot hintik orrba-szájba, hogy az országot tönkretevő 8 éves korményzásukra még büszkék is. Ki az az eszement barom, aki ezek után hitelt ad ezeknek a kártékony senkiháziknak? Magyarország jó teljesítménye igazi, hiteles, megújulást és jövőt sugárzó reklám, amire még büszkék is lehetünk.
6qwasyx
2014. január 31. 09:43
Nem kell ezt ennyire túlmisztifikálni. Az ostoba fidesz fanoknak elég egy Orbán képet felmutatni- mint a csimpánznak egy banán képet - aztán ezek őrjöngve üvöltik, hogy: viktor, viktor! Szarni rájuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!