Az élet ennyi, nem hitte volna

2014. január 29. 17:03

Nincs kedvem semmihez, nincs kedvem megszólalni…

2014. január 29. 17:03
Kertész Ákos
Amerikai Népszava

„Utálom, hogy igazam van.

Nincs kedvem semmihez, nincs kedvem megszólalni…

Irigykedve olvasom az Amerikai Népszavát, benne a hosszú, szenvedélyes, briliánsan okos elemző cikkeket, a vitriolosan szellemes glossza-publicisztikákat, pamfleteket, blogokat, a hozzászólók csapatának markáns véleményét, olykor késhegyig menő vitáit, azt az elszánt aktivitást, azt a szent haragot, amit az országot bitorló gazemberek újabb és újabb aljas manővere robbant ki, amit a megvezetett fanatikusok buzgó lihegése, a csörgősipkás ellenzék kétségbeejtő tehetetlensége, alkalmatlansága, sunyi, haszonleső kollaborációja generál, amit az agymosott nép fásult tespedése és belenyugvása vált ki a lap szerzőiből, szerkesztőiből, olvasóiból…

Valamit elvettek tőlem, és ennek semmi köze nincs a távolsághoz, ami elválaszt a szülőföldemtől. Boszorkányüldözés folyt ellenem, szinte fölszólították az embereket, hogy lincseljen meg, aki ahol megtalál, ahol épp belém botlik, de nem ez a lényeg. Az a lényeg, hogy ezerszer lebüdöszsidóztak, azesz pónemnek neveztek, rasszistának mondtak engem, aki eszmélésem óta megmagyarázhatatlan módon vonzódtam a mássághoz, azokhoz, akik éppen elém kerültek: a romákhoz, a lenézett pajeszos, micisapkás »pólisiakhoz«, városi gyerek létemre a falusiakhoz, családi hagyomány volt a származásunkat titkolni (legalábbis nem kérkedni vele), hát a szívembe zártam a négereket (akkor még nem tudtam, hogy feketét illik mondani, a »néger« szó sértő), pedig csak fényképen és moziban láttam őket, egyetlen élő feketét sem ismertem, de gyerekszememben ők voltak azok, akik semmiképpen nem tudják letagadni a másságukat.

De nem csak a jobboldali csürhe rasszistázott a miniszterelnökkel az élen, a baloldali művelt értelmiségiek is, mintha egyetlen soromat sem olvasták volna, pedig ők ismerhették az egész életművemet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 379 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LARION
2014. február 02. 10:42
Mennyi gyűlölködés és mennyi rosszindulat lakozik a fröcsögős kommentelők belső rendszerében és nyílván Nem lehet könnyű ezt a terhet viselni nap mint nap .... Tükrök mindannyian , néha meg nem ártana kívülről is rácsodálkozni önmagukra .....
kishusi69
2014. január 31. 17:40
Egy hazátlan, a nagyvilágban bolyongó, helyét nem lelő, megkeseredett, szánalmas vénember. Akárcsak a másik kertész
Cactus
2014. január 31. 09:44
Ha Kertész Ákos védőügyvédje lennék ezt(is) mondanám: "Aki bizonyos dolgokra nem veszti el a fejét, annak nincs feje, amit elveszitsen. " ( Lessing )
catalina9
2014. január 30. 10:07
Denia [Hozzászóló kiszűrése] 2014. január 30. 06:41 Ez egy szélsőséges, rasszista gyűlöletbeszéd." Ez egy silány figura, ezekre mondta TGM: "...A huszadik század eleje óta fönnálló baloldali szellemi hegemónia megöregedett, széttöredezett, elvesztette szellemi ideáljait..... A magyar baloldal azóta elvesztette demokratikus, azaz egalitárius pátoszát és motivációi jelentős részét, majd odalett az intellektuális hegemónia is. " Illetve annyi "intellektuális" hegemónia maradt, mint Karsai hazudozásai és ocsmányságai, Heller nemlőttekje, Kötélházy bajai videója, szoborfejrugdosás, szóval egy csipet csapat vergődése...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!