Miért nem lesz kormányváltás?

2014. január 11. 16:17

Több szavazatot se együtt, se külön, se tótágast állva nem fognak szerezni, mint amennyit eddig szerezhettek.

2014. január 11. 16:17
Döry L.
Fent és Lent

Mesterházy, Bajnai és Gyurcsány mára már belátta: azért is foghatnak össze, mert a magyar nép végleg letett egy általuk végrehajtott kormányváltásról. Több szavazatot se együtt, se külön, se tótágast állva nem fognak szerezni, mint amennyit eddig szerezhettek…így pl. jelentős kockázatok nélkül bevehetik a buliba Gyurcsányt is.

Nem a DK-t vezető egykori miniszterelnök politikai zsenijének és zsarolásának köszönhető tehát a „minden eddiginél intenzívebb” összefogás csodálatos eseménye, hanem a magyar nép mély, megalapozott és jogos undorának, amely legalább annyira szól a kormánynak, mint ellenzékének.

Ahogyan az is az elhanyagolható körülmények közé sorolható, hogy úgynevezett értelmiségiek nyílt levélben és a színfalak mögött győzködték Bajnait Gyurcsány nélkülözhetetlenségéről. Bajnai ezeknek a szerencsétleneknek lehet, hogy elhitte, hogy olyan megkerülhetetlen tényezők a királycsinálásban, mint voltak a 90-es években. De hát a lófaszt, mama. A gondolkodás és a helyzetfelismerés frissességét rég elvesztett arcok csak nosztalgiáznak az értelmiségi egykor olyan befolyásos szerepéről, amely csupán a rendszerváltást követő időszak anomáliája lehetett. De »normális« országban főszabály sohasem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2014. január 11. 21:40
Semmi köze a választási rendszernek a baloldal tehetségtelenségéhez, viszont remek magyarázatnak gondolják már előre a leendő bukásra..
Alarik
2014. január 11. 20:40
A szeletekből is csak egy darab szalámi áll össze.
hátakkor
2014. január 11. 20:09
Eddig senki nem lelte a megoldást ezeknek,d megpróbálják
Biomechanoid
2014. január 11. 18:59
Ha Bajnainak lennének önálló gondolatai, biztosan nem bútorozott össze Gyurcsánnyal. De nincsenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!