A Kaukázus sötét árnya

2013. december 31. 09:44

A Nyugat és Putyin valójában egy csónakban eveznek, s a kereszténység védelme fontosabb holmi kisstílű geopolitikai kiszorítósdinál.

2013. december 31. 09:44
Stier Gábor
Stier Gábor
MNO

Az orosz hatalom évek óta készül minderre, hiszen tisztában van azzal, hogy a Kaukázust iszlám radikális szigetté változtatni akaró szeparatisták ezt az alkalmat nem fogják elszalasztani. Mint ahogy azt is nagyon jól tudják, hogy a Kaukázust legfeljebb a felszínen lehet pacifikálni. Moszkva ezt a térséget ugyan meghódította, ám magáévá nem tette, ugyanakkor el sem eresztheti, mint ahogy azt az orosz nacionalisták egy része ma már szeretné. Ezzel a helyzettel együtt kell élnie, s csak reménykedhet abban, hogy a XIX. század óta folyamatosan fel-feltépett sebek egyszer csak begyógyulnak. Ehhez azonban a jelenleginél nagyobb gazdasági erő kellene. Olyan, amely képes megbirkózni a régió ijesztően mély, a szélsőséges eszmék melegágyát jelentő szegénységével, amely előbb-utóbb talán csak betemethetné a civilizációk közötti mély szakadékot.

A térségben a téli olimpia közeledtével érezhetően szaporodó merényletek zárójelbe teszik a fejlett világ véres merényleteknél kifinomultabb nyomásgyakorlását is. Az utóbbi időben ugyanis úgy tűnt, hogy a szocsi ünnepre legfeljebb a nyugati politikusok bojkottja vethet árnyékot. Obamától Cameronon és Hollande-on át Gauckig államférfiak sora demonstrált így a melegpropaganda oroszországi tiltása ellen. A volgográdi vérfürdő azonban felülírja mindezt, s paradox módon egy oldalra állítja az eddig e kérdésben szemben álló feleket. A robbantások ugyanis élesen rávilágítanak a civilizációs törésvonalakra, arra, hogy a Nyugat és Putyin valójában egy csónakban eveznek, s a kereszténység védelme fontosabb holmi kisstílű geopolitikai kiszorítósdinál.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cassi
2014. január 01. 02:00
KGB-s Putyin mint a kereszténység védőapostola? Kac-kac. Az iszlám jelentős részben azután terjedt el a Kaukázusban, hogy az orosz hódítások elkezdődtek Rettegett Ivántól kezdve, és a helyiek valamilyen ellenerőt kerestek az orosz túlerővel szemben. A tömegmészárlások és deportálások vidáman folytatódtak a 2. vh. során is, ezekért természetesen semmiféle bocsánatkérés vagy felelősségre vonás nem történt. A csecsenek százszor többet szenvedtek az oroszoktól, mint mi valaha is. Mostanában gyakran dobálózunk a "gyarmat" szóval, hát ha ez valamire ráillik, az éppen Csecsenföld, amely már úgy 500 éve harcol az orosz gyarmatosítás ellen. Az oroszok még mindig a saját helytartóikat erőltetik. A csecsenek megtörésére akkora esély sincs, mint arra, hogy Afganisztánt áttérítsék svájci típusú liberális demokráciává.
Moses Hess
2013. december 31. 12:02
STIER ÚR! A kereszténység kreálmány! Nem a kereszténység fontos, hanem a NÉP, az ETNOSZ! Mióta a kereszténység rátelepedett Európára, az " isten " nevében vívta az emberiség leggyilkosabb háborúit, és végezte leborzasztóbb emberirtásait! A sémi-judeo-monoteizmusból kisarjadó kereszténység és iszlám óta az emberiség "Isten" nevében gyilkolja egymást és testvérnépek fordulnak egymás ellen. Ez az "isten" inkább tűnik MOLOCHNAK.
polnemkor
2013. december 31. 11:13
Ha valaki számára kérdés lett volna kik és milyen céllal működtetik a terrort: http://hidfo.net/2013/12/30 Ma má igen kevés ember van, aki nem látja hogy Szíriától Oroszországig ugyanazok pénzelik és működtetik az egész rendszert. Putyin szembefordult velük, erre válasz ami most történik.
StG
2013. december 31. 10:26
"kereszténység védelme fontosabb holmi kisstílű geopolitikai kiszorítósdinál." Ezért adta ki a kormány az iszlám Azerbajdzsánnak a keresztény Örményország jogos felháborodását kiváltó módon a baltás gyilkost.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!