A fekete springbok

2013. december 07. 09:14

Mandela maga volt a szivárványnemzet lelke, aki tartást adott az összes dél-afrikainak bőrszíntől függetlenül.

2013. december 07. 09:14
Sitkei Levente
MNO

„Mandelát, az ANC vezetőjét az idők szavára hallgató dél-afrikai államfő, Fredrik Willem de Klerk engedte szabadon 1991-ben, egyúttal engedélyezte a párt működését, keresztet vetve az apartheidre, a fehér Dél-Afrikára, a fél évszázados, végtelenül erkölcstelen kísérletre, s 1994-ben már olyan választásokat tartottak, amelyen a feketék pártjai is elindultak. Nem lepett meg senkit, hogy az ANC azonnal óriási fölénnyel megnyerte a választásokat, Mandela neve magában hordozta a sikert, de a jövőt tekintve nem igazán megnyugtató a Mandela-féle Dél-Afrika politikai helyzete. A Tata nélkül az ANC olyan, mint a rögbimez gazella nélkül, márpedig a pártban senki sincs, aki Mandela örökségét átvehetné, és méltó módon folytatná.


De Klerk elég bátor volt ahhoz, hogy önkéntesen lebontsa az erkölcstelen rendszert, Mandela pedig ahhoz, hogy a fehérek ellen nem indult bosszúhadjárat. Mandela maga volt a szivárványnemzet lelke, aki tartást adott az összes dél-afrikainak bőrszíntől függetlenül. Halálával egy kicsit megfakult a szivárvány.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
József42
2013. december 07. 18:43
http://magyarkodo.blog.hu/2009/01/30/del_afrikarol
Zernebock
2013. december 07. 14:28
Az apartheidnél jobbat nem találtak ki Afrikában. EURÓPÁBAN IS SZÜKSÉG LENNE RÁ.
sersem 2
2013. december 07. 09:31
Mandela egy rasszista,gyilkos,kommunista terrorrista volt. Ezt mindenki ki meri mondani,a magukat kiegyensúlyozottnak meg felvilágosultnak tartó,nagyonjuropér,a közvéleményt az orránál fogva vezető idiótákon kivül. Napi 50 gyilkosság,44%-a a lakosságnak szociális segélyen él,az életszinvonal a felére esett a fekete demokrácia bevezetése óta,a fehérek menekülnek a "szivárványnemzet"csodájából. Mekkora siker! Ünnepeljetek,és csókóljátok meg a makimajom fekete seggét,ha már visszamászott a mennyei banánfára! Ja! Pár napja olvastam valamelyik portálon,hogy még a zsizraeli főakárki is az ország elhagyására szólitotta a zsiciket,miután a külügymajmuk befenyegette a helyi bibókat....
hörgő
2013. december 07. 09:30
Ez az MN! Most már tudjátok, hogy a bonsai is nagy tisztelője Mandelának, most jön a hozsannázás. Ameddig nem volt a csúti kedvence, egy koszos kommunista, gyilkos volt, aki ráadásul nigger is.....Itt amandin is a sok fasz nem győzte komcsizni, pedig a jó Viktor csipázza a komcsikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!