Mindennapi üdvtan

2013. december 19. 08:58

Az ádventet, a betlehemi csodavárást ez az átlényegült honfitársunk lefordította fideszre.

2013. december 19. 08:58
Mile Lajos
Mile Lajos blogja

„Ülök az autóban, hallgatom a rádiót. Híreket mond, azaz termelési tudósításokat, győzelem győzelem hátán, nagyjából minden csodálatos. De jó nekünk! Aztán egy kissé fonnyadt hang elkezdi velem megosztani ádventi gondolatait. Mérsékelten érdekel, már majdnem átkapcsolok, ám hirtelen megáll a kezem a levegőben. Közgazdász az illető, és azt fejtegeti, arról dorbézol visszafogottan, hogy a családok életében bekövetkezett javulás, ami a kormány tevékenységének köszönhető, szóval ez a javulás az áldás konkrét ígéretével tölti meg a várakozást. Esküszöm, hogy ennél semmivel nem volt árnyaltabb, sem összetettebb. Majdnem lesodródok a padkára, de idejében korrigálok. Értitek, Atyámfiai? Az ádventet, a betlehemi csodavárást ez az átlényegült honfitársunk lefordította fideszre.

Gimnazista koromban még szerepelt az én magyar tankönyvemben, hogy »Petőfi korának kommunistája volt«, meg hogy Móra nem volt elég osztályharcos, meg láttam a tévében eleget Kádár elvtársat, amint éppen üzemet látogat. Ám ez az ádventi gondolatsor simán versenyben van a legalpáribb és legormótlanabb agitpropos leleményekkel. Hogy nem sül ki a szemetek, fiúk?! Ugyanis ha nem utasításra nyilvánult meg ez az árva lélek, hanem ellenállhatatlan belső késztetésből, akkor a helyzet még drámaibb. Akkor már-már az öncenzúra lélektanánál tartunk. Jobb esetben. Mégsem fogom ideírni még a felét sem annak, amit gondolok. Menjetek a rezsibe!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2013. december 19. 11:03
Ettől már csak az komikusabb és visszataszítóbb, ahogyan egy fidesznyik beszél: Felhívom. A. Képviselő. Társaim. Figyelmét. Hogy, Tartsák. Be. A. Ház. Szabályt. Mert. Ellenkező. Esetben. Büntetek! Csuhások. Térdre!
kálmi
2013. december 19. 10:56
Na igen, ez a közgazdász túlzóan, kenetteljesen mondta el remélhetően a saját gondolatait, de jóllehet kis hazánkban alapvetés a protestálás, kákán csomó keresés, fitymálás, mégis csak engedjük meg, hogy van aki elégedett, mi több hálás ennek a kormánynak. Én speciel minden ( számos) hibájuk ellenére ezek közé tartozom sok oknál fogva. Az első és legfontosabb, hogy szakítottak az önfeladó, internacionalista, a hazai lakosságot, magyarságot semmibevevő politikával. A második, hogy vannak ötleteik, akaratuk elszántságuk, bátorságuk képviselni az országot a " nagyok " ellenében is akár. Egyénekre, területekre lebontva sok kifogásolni,elvetni, vagy korrigálni való dolog van, de az összkép pozitív, az ország jól járt velük, sokkal rosszabb lenne a szoclibekkel, és remélem megmenekül 2014-ben is tőlük az ország.
székely
2013. december 19. 09:32
Kedves Mile Úr! Madách már leírta a tragédiában Orbánék jelmondatát :" Hódolat illet nem bírálat "
Antigoné
2013. december 19. 09:09
Valóban viszolyogtató időnként, mennyire igyekeznek egyesek idomulni a vélt vagy valós elvárásokhoz. Egyébként szép adventi gondolatokat hallottam más alkalmakkor ugyanott. Kár volt ezt bennehagyni a műsorban ( ha pedig egyenesen kérésre történt, az tragédia).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!