„Jó estét!
Nálunk nehéz volt az idei év. Ez év őszén távozott édesapám, de öröm az ürömben, hogy ez év augusztusában állt be közénk világot járt fiam. Hat év tanulás, útkeresés után, Geisenheimet, Montpelliers-t, Bordeaux-t, Udinét megjárva, és évente két-három családi borászatnál eltöltött szakmai gyakorlat után ért haza, és naponta éljük meg azt az örömöt, hogy hatalmas becsvágyával, innovatív gondolataival viszi, és egyben alakítja, építi a jelenünket, jövőnket.
Fura, hogy eddig egy kétpólusú vezetés apró-cseprő napi harcait éltük Ágival, most pedig három erős akaratú embernek kell egymáshoz csiszolódni, és megtalálnia a napi rutint. Hál’Istennek úgy látom, hogy három egymást szerető és tisztelő embernek megvan a jó szándéka és intelligenciája ahhoz, hogy ezt a vezetés-elméletben bizony eléggé szokatlan modellt nagy sikerrel alkalmazzuk. Rám vár a külkapcsolatok, a borvidéki és nemzeti borügyekben való aktív részvétel, a hosszú távú gondolkodás, a beruházások, a dolgozók és a szőlészet összefogása. Ági a rend őre mind a pincében, mind a kasszánál, de a konyhában is ő a vezér. Idén tavasszal, amikor Bikavérünkkel elnyertük a Gál Tibor Bikavér Vándorserleget, elneveztem BVK-nak. Ez a Bikavér Királynőt jelenti, és óva intem Önöket - nehogy összekeverjék a VBK-val! Zoli fiúnké pedig az eddig megépített alapokon az új, a még jobb kitalálása, kikísérletezése, megvalósítása. A mi sorsunk a múlt újraépítése, a jelen megalkotása, és övé az ebből kinövő jövő. Szerintem szép és izgalmas kihívás. Ő már a tizedik Heimann, aki Szekszárdon bort termel. Szinte hallani, ahogy ereszti a szekszárdi földbe a gyökereit…
Idén nem indultunk nemzetközi versenyen – Barbárunk három évjáratát megversenyeztetve aranyakat hoztunk el Bordeaux-ból, Brüsszelből, Londonból. Számunkra is hatalmas meglepetést okozott, hogy idén a Pannon Bormustráról a két legmagasabb pontszámot elért vörösbor Heimann lett. Miénk lett a legszebb Bikavér is, majd a Vinagóráról is két arannyal jöttünk haza. Ebbe a sorba jött ráadásnak, hogy a most megjelent Gault & Millau gasztrokalauzban a négy legjobb magyar vörösbortermelő közé emeltek, és itt is két Heimann bekerült a tíz legjobb vörösbor közé. Tudom, hogy más a vendéglátós világ értékelése, mint a borász szakmáé, de higgyék el, nekünk ez is legalább annyira fontos, hisz boraink zömét éttermekben értékesítjük, és a fogyasztók ízlése a legfőbb mérce. Végül is ők isszák a borainkat, és ők is fizetik meg az árát…