A nagy ugrás

2013. november 08. 19:06

Most tárul elénk az igazi, feneketlen mélység, melyben az új, reményteljes politikusnemzedék taszította hazánkat. Persze, ne legyünk elnézőek a ’90-es évek lejárt szavatosságú kádereivel szemben.

2013. november 08. 19:06
Buják Attila
Amerikai Népszava

Most tárul elénk az igazi, feneketlen mélység, melyben az új, reményteljes politikusnemzedék taszította hazánkat. Persze, ne legyünk elnézőek a ’90-es évek lejárt szavatosságú kádereivel szemben. A mai állapotoknak ők ágyaztak meg. Az SZDSZ, mely váltig állította, hogy, bár kis párt, de ha a fene fenét eszik is, mindig akad öt százaléknyi szavazójuk, amely betuszkolhatja őket a parlamentbe. Pláne, ha el tudnak indulni a választásokon. Az MSZP öntelt nagyságai, akik addig kutattak »baloldali értékek« után (gőzük sincs róla, melyek azok), míg sikerült Kelet-Európa legizmosabb posztkommunista pártját szerényecske középpárttá alázniuk. De most jönnek a friss erők…

Nézzünk végig a kormányváltó ellenzéken. Hogy fest a »nagy csapat«? Van egy tétova miniszterelnök jelöltecskéjük – cél, értelem, terv és spiritusz nélkül – aki hajlandó lenne adminisztrálni az ügyeket. Van egy táncos-lábú pártelnök percemberkénk, aki szemmel láthatóan a nagy játék minden percét élvezi. Három-négy széthulló-málló, bizonytalan identitású proto-pártunk, amely véletlenül sem képes szinkronba hozni, miként kellene megvívni a minden korábbinál gyilkosabb kampányt. Az egyik társaság olcsó performance-okkal szórakoztatja magát az Alagút bejáratánál. A másik kétségbeesetten rohangál fel-alá »összefogást-összefogást« rikoltozva. A harmadik épp most nyilvánította magát testületileg síkhülyének.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
facit
2013. november 09. 11:11
Legnagyobb meglepetésemre (:-/) behúztam egy lájkot az illusztris sajtótermék képviselőjének !
atila68
2013. november 09. 11:06
Ahm, már egymást ekézik. Alakul ez!
OberEnnsinnen
2013. november 09. 10:50
Erre mondják sokan - teljes joggal - Kádár János és bandája 35 év alatt többet ártott a magyaroknak, mint osztrák, török együttesen. S a kádári "vetés" csak érik és érik, nincs előtte megállás. Kádári vetés = az alul lévőket emelni, emelni kell, mindenhonnan, ahol fellelhető, erre kell elszedni a javakat. Ha nincsenek javak, kölcsön kell kérni, kunyerálni! Hogy közben megöl mindent, amiben emberi tehetség testesül meg, no erre is van megoldás: Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna... Különben is: "Mi a népért dolgozunk, elvtársak!" Éljen Moldova György!
balbako_
2013. november 09. 09:32
Nem egy villámagyú társaság. fél évtizeddel az események után leesik a tantusz. A szomorú az, hogy körömszakadtig védték a védhetetlent és most látva, hogy nincs esélyük eljutottak 201-ig. Mert ez akkor kellett volna megtenniök. De akik a pénzt adják azok vezénylik a zenét....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!