Választási malacok

2013. október 12. 13:24

Jó lenne, ha jönne egy Odüsszeusz, aki bedugaszolná a mi a fülünket is a kampányok idejére, hogy ne halljunk semmit a szirének hangjából.

2013. október 12. 13:24
Őrfi Ferenc
Délmagyar

„Baján már az új idők fényes szelei fújnak.

Az alig félszáz lakosú külterületi szavazókör ezekben a napokban hasonlít egy filmgyárra, úgy néz ki, mintha egy újabb Bacsó-filmhez forgatnának jeleneteket. Idegen autók köröznek a kis utcákban, a mikrobuszokról recsegő hangszórók bömbölik a népnek: »Ne hagyja magát megfélemlíteni! Ne hagyja, hogy átverjék és üldözzék! Ne féljen Bajnai, Gyurcsány és Mesterházy embereitől! Ne higgyen a gyűlöletet keltő Teket Melindának és társainak! A Fidesz megvédi önt!« Végül is már Virág elvtárs is megmondta: »Ahol nem vagyunk mi, ott az ellenség.« Ennek jegyében az ellenzéki jelöltet Bajára küldött ifjú pártzsoldosok autói követik, videózzák minden lépését, és azokat az embereket is, akik egyáltalán szóba állnak vele. Gyorsan ki is kérdezik őket, mit beszéltek Teket Melindával. Hogy nem hajtja el őket valaki!

Magam sem tudom eldönteni, mi lenne jobb az országnak: ha jönne egy Odüsszeusz, aki mint hajója legénységének, bedugaszolná a mi a fülünket is a kampányok idejére, hogy ne halljunk semmit a szirének hangjából, vagy pedig jöjjön, aminek jönnie kell, tartsanak választásokat minden évben – akkor legalább kenyérből és cirkuszból elegendő jutna mindenkinek. Nincs se ilyen, se olyan malacunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feketemacska
2013. október 12. 15:55
A kampányok idejére jó lenne az utazási irodáknak kedvező ajánlatokkal előrukkolni.Ez még csak a kezdet. Aki ép ésszel szeretné túlélni a következő fél esztendőt,meggondolandó,mit tegyen.? Ki-ki a pénztárcája szerint meneküljön.Füldugó.áramszünet.elvonulás a hegyekbe,sivatagba,kulturálatlan vidékre. tehetősebbek elegáns melegtengeri szigetekre. A mindenképp itt maradók viszont egyék végig a pártok által főzött és kínált ételeket sátrakban,bulikban és igyanak az egészségünkre.
Antigoné
2013. október 12. 14:20
Riasztó a Fidesz erőszakos kommunikációs nyomulása, de nézzük meg, mit tesz a baloldal: ők tornázták fel tétet azzal, hogy 3(!) pártelnök is kampányol egy semmi kis városi képviselői helyért. Hisztérikus a helyzet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!