Szobordöntés

2013. október 02. 09:38

A Szolidaritás teljesen összezavarta a máskor olajozottan működő fideszes médiagépezetet.

2013. október 02. 09:38
Czene Gábor
Czene Gábor
NOL

„Telibe talált a Szolidaritás. Napok óta arról beszél az ország, hogy a Clark Ádám téri alagútnál felállították, majd ledöntötték a Vezénylő Tábornok (sztálini pózban megörökített, hungarocellből készült) szobrát, amelyet aztán a tüntetők végig vittek a belvároson, külön a fejet és a testet, egészen az érinthetetlen Fidesz-szentélyig, a Terror Házáig.

Legyen világos: bármennyire is feszegette a határokat, ez egy politikai performansz volt. Nem több, de nem is kevesebb. A demonstráció az Orbán Viktor által megszemélyesített rendszer eltörlését szimbolizálta. Minden más értelmezés téves – vagy nettó hazugság.

(...)

A Szolidaritás teljesen összezavarta a máskor olajozottan működő fideszes médiagépezetet. A párt sajtóosztályának sikerült olyan közleményt kiadnia, amelynek értelmében »tragikus és fájdalmas« emléknek kellene tekintenünk az ötvenhatos forradalom egyik jelképes cselekedetét, a Sztálin-szobor lerombolását.

A kommunistázásban tocsogó kormányt érzékeny pontján érte találat. A hatás jól lemérhető azon is, hogy a hatalom segédcsapataként működő Civil Összefogás Fórum alkalmas ürügynek találta a Szolidaritás akcióját egy újabb Békemenet meghirdetésére.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2013. október 02. 20:01
Nekem meg úgy tűnik, hogy szegény hülye Bajnai Gordon feltalált egy új műfajt, a politikai karakter (ön)gyilkosságot...ilyen eddig még nem volt!!!! :) Kezdetben technokrata szakértői szerepben tetszelgett, aztán tanácsadói elküldték valami himi-homi rendezvényre tapsolni (jól jön az a néhány szavazat is alapon), most meg belerángatták ebbe a radikális bandavezér szerepbe, ahol csúfosan megbukott... Szerintem qrvára haragudhatnak rá Amerikában, ezen túl kidobott pénz minden cent... Most aztán pisloghat rendesen, legfeljebb hungarocell szakértőként rúghat labdába...
catalina9
2013. október 02. 14:56
Diner Man 2013. október 2. 09:47 Czene, ha ilyesmivel próbálkoznál mondjuk az USA-ban, Angliában vagy Párizsban, 20 év börtönt kapnál -- amit te és bajtársaid meg is érdemelnétek." No nem egészen! A "művelt világ" pont olyan tapló mint Czene, Tótaw, Mong és társai. Nem is régen Margaret Thatcher halálán örvendezett az angol tapló, a ballib média erős megértése mellett. Ezek fújják a hátszelet a Czene, Alföldi, Kertész Ákos féléknek.
doggeorge
2013. október 02. 13:48
Tisztelt Czene Gábor ! Remélem nem lövök bakot azzal az állításommal, hogy nem az ön fenekéből jön a Kolombuszt Amerikáig repítő passzát szél, mint ahogy az enyémből se, így nyugodtan feltehetem azt a kérdést, honnan ez a rendíthetetlen tudat, ez a bölcs kinyilatkoztatási hajlam, amivel megírta: Minden más értelmezés téves – vagy nettó hazugság.? Ez olyan jellemző az ballib médiamunkásokra, értelmiségiekre, politikusokra úgy áleszcuzámen, hogy megmondják a tutit. A frankót. Hogy hogy köll. Mi az illem. Mi a helyes. Pedig ha nem ők, illetve ti, vagyis egész pontosan fogalmazva nem te fingod a passzát szelet, illetve közöd sincs a bölcsek kövéhez, akkor már értem miért az a sok sületlen baromság. Mert ez kb. annyira volt pozitív és még performance is, mint egy Győzike Show.
lutra
2013. október 02. 13:32
Kommunisták egymást mosdatják. Az MSZMP Lapja védelmébe veszi a volt KISZ KB titkárt. Egyik kutya, másik eb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!