Bajok Baján

2013. szeptember 28. 15:17

A szegénynegyedből már csak így szokták: taxival járnak szavazni.

2013. szeptember 28. 15:17
Lendvai Ildikó
Népszava

A szegényeket tehát csendben kiiktatták a nemzeti együttműködésből. Nem volt nagy kockázat, hiszen az eredeti tervek szerint még az urnákhoz se juthattak volna el. A regisztráció erre volt kitalálva. Pofonegyszerű terv volt, de elbukott. Nem is csak az Alkotmánybíróságon: ezt sok fideszes választó gyomra se vette be. Sebaj: van másik! A bajai főpróbán bemutatták a 2. számú tervet. Elnyerte új értelmezését a középosztály és a szegények szövetsége. A fideszes »középosztály« fuvaroz, a talán egy napra jóltartott szegények meg darabra leszámolva beülnek a kocsiba, hogy az ígért módon leadják a voksukat. Az vesse rájuk az első követ, aki hasonló helyzetben, fentről már régóta semmit sem várva, a gyereke ebédje helyett a demokrácia magasztos szempontjait sorolná előbbre.

Baján voltak éles szemű civilek, akik riadót fújtak. A választási bizottság a bejelentésre azzal tromfolt, hogy a körjárat utasai bizonyára csak taxiztak, és kifizették a fuvart. Nyilván. A szegénynegyedből már csak így szokták: taxival járnak szavazni. Azt azért megnézném, ahogy a készséges sofőr feddhetetlen állampolgárként adózik majd utánuk.

Tavasszal következik a főpróba után az országos bemutató. Készüljön minden civil, aki a szegények társadalmi integrációján eddig nem azt értette, hogy megalázó módszerekkel egyetlen napra a Fidesz szavazótáborába kell őket »integrálni«. És a társadalmi mobilitásról is más reményei vannak, minthogy négyévente egyszer Kubatovék autójával valóban ki lehet jutni a szegénysorból.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cudaregyvilág
2013. szeptember 29. 07:21
Fónagy, Lendvai, tényleg ez kell nekünk?
operator14
2013. szeptember 28. 23:45
Valamikor az ÁVH-s Horn Gyula aszt mondta aki a cigányoknak utoljára adja a lecsó kolbászt arra fognak szavazni!Ettől a mondásától örökre meg undorodtak mesélte nekem egy 60 év körüli Roma ember !Most meg mutatták hogy el bosszúból is tudnak szavazni! Szerintem most sokkal több Roma megy el szavazni a Fideszre presztízs ből, mert abban a körzetben kb 5-600 an élnek!óriási Fidesz győzelem várható ott!
Krupp Skya
2013. szeptember 28. 21:51
Bajnai bajok Baján.
Akvínói akvavit
2013. szeptember 28. 21:47
Figyelj, te kibaszott mocskos agitpropos vén picsa! Mikor fordulhatott volna elő, hogy a jobboldalnak adtatok volna igazat, amikor végigcsaltátok a választásokat és pofánvágtatok embereket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!