Tiltott lomizás

2013. szeptember 27. 15:47

Félnek. Az urak félnek a cigányoktól, a szegényektől. Hát csak féljenek!

2013. szeptember 27. 15:47
Lángh Júlia
Galamus

„Most vettem észre a hírt, hogy lomtalanításnál minden utcára kihelyezett tárgy azonnal automatikusan a főváros birtokába kerül, s aki hozzá mer nyúlni egyhez is, azt lopással vádolják. Mert korábban tisztázatlanok voltak a tulajdonviszonyok, ezért »csak korlátozottan lehetett fellépni az üzletszerű begyűjtők, a „lomisok” ellen, akik lomtalanításkor szinte kiköltöztek a közterületekre« – írják vádló hangnemben. Megáll az eszem. Egy működő, sőt önműködő rendszert zavarnak szét, amelyben megvolt mindenkinek a helye, a polgár örült, hogy megszabadult fölösleges tárgyaitól, a lomizók örültek, hogy van munka, talán lesz egy kis bevétel, miért vetik ezek a szemükre, hogy »üzletszerű« begyűjtők, hát mi más lehetnének. Ez is egy munka, mint a többi. (...)

Hallottam egyszer a boltban egy ősz hajú hölgyet, hogy ő bizony ilyen estéken, lomtalanítás idején, ki se mer menni az utcára, és másoknak sem ajánlja, ott az a sok sötét arcú férfi, ott állnak, semmi jó nem néz ki belőlük! Gondolom, a hulladéktörvény megalkotóinak az ilyen hölgyek lebegtek a szemük előtt, mint nép, sőt, ők maguk is ilyenek, feszélyezné őket, ha munkaruhás romák sora között kellene menniük az utcán. Félnek. Az urak félnek a cigányoktól, a szegényektől. Hát csak féljenek!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GáborGábor
2013. szeptember 28. 09:26
Nyanya, látva a képedet én már semmitől sem felek, hisz te vagy a bizonyítéka annak, hogy van élet a halál után...
Holobohóc
2013. szeptember 27. 22:14
Csak egy ideig " félünk" tőlük, hölgyem. Aztán kiirtjuk a semmirevaló söpredéket. Kincses Magyarországot, annak, aki megérdemli.
galamb
2013. szeptember 27. 20:17
Nem a Konrád cikkhez akart valamit mondani ? Hogy félnek a cigányoktól ? Félnek. Az urak félnek a cigányoktól, a szegényektől. Hát csak féljenek! Konrád György és az iszlám. Félnek, de csak féljenek ! Konrád György: Első felesége Varsa Vera, második Lángh Júlia író, újságíró volt; jelenleg harmadik feleségével, Lakner Judit meseíró-szerkesztővel él.
cutcopy
2013. szeptember 27. 19:49
"munkaruhás romák" Ezek a galamusosok aztán tudnak új kifejezéseket gyártani..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!