Mit kezdjünk ennyi gyűlölettel?

2013. augusztus 07. 18:57

A magyar civil társadalom a Védegylettől az Amnesty-ig bezárólag alig több mint fogatlan oroszlán.

2013. augusztus 07. 18:57
Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor
Alternatíva

„Tegnap a 444.hu hívta föl a figyelmet az Ultras Liberi legújabb facebookos megmozdulására, amelyben nem kevesebbet tettek, mint a romagyilkosságok elkövetőit ünnepelték. (…)

Nyilván már önmagában az is visszataszító ha bármilyen orgánum (akár a kormánypárt is) saját politikai kommunikációja céljára használ fel emberi tragédiákat, és meggyilkolt gyermekeket. Ha viszont ahelyett, hogy reflexből elkattintunk az ilyen linkekről, vagy azzal jövünk, hogy de ők legalább nem irtanak ki komplett iskolákat, mint az óceán másik partján élő társaik, azért érdemes elgondolkodni: hát így néz ez ki? A magyar civil társadalom a Védegylettől az Amnesty-ig bezárólag alig több, mint fogatlan oroszlán, az állam erőszak-monopóliuma pedig a kormány és a volt kormány összes ígérete ellenére az utóbbi öt évben ijesztő mértékben olvad el. Ki védi meg az ömagukat megvédeni nem tudókat ezektől az elemektől, vagy akár a nyugdíjasokat fosztogató brigantiktól, ha egyszer elszabadul a pokol? Elszabadul-e egyáltalán, vagy csupán a mindennapi, gyáva és tehetetlen frusztráció bűzös nyomát látjuk?

Ma még nem lehet megmondani. Egy biztos: ezt a hanyatlást csak a társadalmi reflexek aktivizálódása, és az öngyilkos közöny fokozatos megszűnése állíthatja meg.

Ki tudja, talán a jövőnk is ezen múlik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
József42
2013. augusztus 08. 12:47
http://kitartas.mozgalom.org/publikaciok/domokos-endre-janos-kulturalis-forradalom-%E2%80%93-nyugati-kultura-alkonya
citizen queen
2013. augusztus 08. 11:24
Ja, és ezek a jogvédő gittegyletek élükön a soros pénzelte tasz-szal, annyira "civilek", mint amennyire "civil", "független" Bajnai.
citizen queen
2013. augusztus 08. 11:05
"Ki védi meg ... vagy akár a nyugdíjasokat fosztogató brigantiktól" Érdekes, amikor a nyugdíjasokat támadják meg, verik agyon három szál száraz kolbászért, vagy egyéb haszontalan lim-lomért, mint legutóbb az ózdi testvérpárt, akkor nem írnak a dési-féle demagógok, hogy aszongya "Vádolom azokat a politikusokat, akik a megélhetési bűnözés gyakorlatát bevezették, vádolom a rózsadombról/újlipóciából, egyéb biztonságos távoli helyekről ó csak tyúklopást, ó csak gyerekcsínyt emlegetőket, akik aljas módon relativizálják az egy élet munkája után valami vacak kisnyugdíjból tisztességesen éldegélő, de mégsem segélyt követelő, hanem kiskertet művelő, állatokat tartó áldozatok veszteségeit, vádolom a kényelmes budai íróasztalok mögött üldögélő szociológusokat, akik tonnaszám gyártják a lilaködös, a valósággal köszönőviszonyban sem lévő elméleteiket a "mélyszegényekről", vádolom a bódiskriszta-féle celebeket, akik évente párszor valami cigánytelepre látogatva már egyből szakértőnek vélik magukat, vádolom a bal-lib médiamunkásokat, akik könnyfacsaró cikkeket írdogálnak a cigányok sanyarú sorsáról, de a vidéki idős emberek félelme, kiszolgáltatottsága nem ér el hozzájuk. Vádolom a Barna bácsi meghurcolását hangosan követelőket, akiknek fogalmuk nincs arról, milyen nap mint nap félelemben, megaláztatásban élni a sorozatos pofátlan fosztogatások-fenyegetések miatt, és közben szembesülni a hatóságok közönyével/tehetetlenségével."
citizen queen
2013. augusztus 08. 10:49
"Nyilván már önmagában az is visszataszító ha bármilyen orgánum ... saját politikai kommunikációja céljára használ fel emberi tragédiákat, és meggyilkolt gyermekeket." Na ebben - a szerző által kiemelt kormánypárttal ellentétben - nagyon ott voltak a bal-lib lakájmédia feszültség-generáló kisiparosai. A bal-lib politikusok szintén rápörögtek a témára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!