Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

5 állítás az előválasztási küzdelemről

2013. augusztus 16. 09:00

A bizonytalanok szerint az Együtt és az MSZP veszekedő, erőt mutatni nehezen képes pártok, amelyekről nem hiszik el, hogy le tudnák győzni Orbán Viktort.

2013. augusztus 16. 09:00
Tóth Csaba
Republikon

2. Az előválasztás politikai, hatalmi és személyi küzdelem – nem érdemes úgy tenni, mintha más lenne.

Bár az MSZP-Együtt konfliktusokat szokás az egykori MSZP-SZDSZ vitákhoz hasonlítani, a szocialisták és a szabaddemokraták programja sok kérdésben nagyon különbözött: az SZDSZ egykulcsos adót, több biztosítós egészségügyet és liberális kisebbségpolitikát követelt, míg az MSZP progresszív adózást, egybiztosítós egészségügyet és kevésbé liberális kisebbségpolitikát szeretett volna. Az MSZP és az Együtt programja sokkal közelebb áll egymáshoz – nem véletlen, hogy a két párt a közös programokban gyorsan meg tudott állapodni. Alighanem e pártok legtöbb támogatója is bajban lenne, ha szakpolitikai különbségeket kellene megneveznie; bár általánosságban az MSZP-t baloldalibbnak, az Együttet centristábbnak, liberálisabbnak tekintjük, ennek több köze van a stílushoz mint a részletes programelemekhez. (…)

5. A legjobb módszer a bizonytalanok elriasztására a majdani megállapodás utólagos megkérdőjelezése.

Sok közvélemény-kutató leírta már: a magyar választók többsége elégedetlen a kormánnyal – a Fidesz mégis vezet, mert sok kormánykritikus szavazó a bizonytalanok táborát gyarapítja. E bizonytalanok szavazók nem egyszerűen azért maradnának távol egy most vasárnapi szavazástól, mert az Együtt vagy az MSZP külön-külön nem szimpatikus nekik – hanem mert veszekedő, erőt mutatni nehezen képes pártokat látnak, amelyekről nem hiszik el, hogy le tudnák győzni Orbán Viktort.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tas0125
2013. augusztus 16. 16:58
"A bizonytalanok szerint az Együtt és az MSZP veszekedő, erőt mutatni nehezen képes pártok, amelyekről nem hiszik el, hogy le tudnák győzni Orbán Viktort." Aztán mért kéne? "NEON-liberális flancból. Az egy nagy büdös tévedés,hogy a demokrácia Pest-belvárosi fanyalgókért van. Van itt még bőven meló mire egy jól működő kis országunk lesz. Előre a 4/5 ért fiúk!
GV0917
2013. augusztus 16. 15:00
Már régen nem az összefogásról van szó! A lényeg: ki áll a KORMÁNYKERÉKNÉL-egyes szám, első személyben. Egy példa az "ó -kút"-ból:V.I.Lenin kisebbségben volt csoportjával. mégis ők lettek a "bolsoj"! A többségen rajta ragadt a "mensevik". Aztán ott voltak az "eszerek"(Szocialiszticseszkij Revoljucija)a szélésőbal. Ma is van egy ilyen harcos csoport- aki ,bár nem akar világforradalmat, harsány híve egy általuk kreált Köztársaságnak, amiről nem tudnak semmit és semmi köze a republikánus politikához! Ugyan úgy, mint a magát DEMOKRATIKUS Koalíciónak nevező DK -nak a másik "énjé"-nek(ugye, hogy látszik a skizofrénia?) a demokráciához. Valószínű, hogy lesz itt még hadd-el -hadd!
Gombóc XVI. Artúr
2013. augusztus 16. 11:18
"...a magyar választók többsége elégedetlen a kormánnyal – a Fidesz mégis vezet, mert sok kormánykritikus szavazó a bizonytalanok táborát gyarapítja..." Vagyis a magyar választók többsége tudja, hogy egy LiBajnay-Meseházy kormány még sz.rabb lenne...
kaktuszvirág
2013. augusztus 16. 10:07
Az együtt és az MSZP egy,egy rakás szar,ha a kettőt egyesítik,akkor egy hatalmas rakás szar lesz belőle.Ha a Dk és a többi libsi szatelit párt is csatlakozik hozzájuk,akkora szarrakás Csimborasszója lesz belőlük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!