Anakronisztikus pótcselekvés

2013. augusztus 02. 09:25

Mindenki ahhoz adja az arcát, amihez akarja, nem kerül semmibe, biztosan remek érzés.

2013. augusztus 02. 09:25
Szentmihályi Szabó Péter
Magyar Hírlap

„A MEASZ figyelmébe ajánlanám Révész Sándor cikkét (Zuroff áldozatai) a Népszabadságból (2013. július 29.), melyet nagy csend fogadott minden oldalon. Révész így ír: »Az idő nagy úr, de az intézményi önérdek még nagyobb. A nácivadász szervezet mindenáron túl akarja élni történelmi létjogát.« Anakronisztikus pótcselekvésnek nevezi a szerző a Wiesenthal Központ háborúját a sok évtizeddel ezelőtti időkben többnyire bizonyíthatatlan, de súlyos bűnök elkövetésével gyanúsított aggastyánok ellen. A cikk vége: »Érdemes megpróbálkozni tehát a könnyű pénzkeresettel bármely látókörükbe eső aggastyán feljelentésével, aki koránál fogva akár vezényelve is lehetett valamelyik táborba. Ha nem, nem. Ha fennakad egy-két igazi bűnös, az ítélet már nem sokat vehet el tőlük. Ellenben bárki, aki a táborok közelében sem volt, belehalhat a feljelentéssel és a vegzálással járó izgalmakba. Ehhez ebben a korban már nem kell sok. Ők lesznek Zuroff úr áldozatai.« Az »intézményi önérdek« anakronisztikus pótcselekvése a várt hatás ellenkezőjét biztosítja, ugyanakkor felerősíti az ellenszenvet, mely ellen aztán ismét lehet harcolni. A marxizmus szívesen alkalmazott száz évvel korábbi történelmi és politikai párhuzamokat és politikai kudarcához nagyban hozzájárult, hogy racionálisan megnevezni sem tudta ideológiai ellenfeleit, elég Lenin és Sztálin műveit olvasgatni, ha még megvannak a könyvespolc hátsó soraiban. De hát mindenki ahhoz adja az arcát, amihez akarja, nem kerül semmibe, biztosan remek érzés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pedroamigo
2013. augusztus 02. 11:20
Tartok tőle sokba fáj az adófizetőknek az amihez te az arcodat adtad fiam Péter...
kálmi
2013. augusztus 02. 11:14
Révész Sándor cikke meglepő volt valóban, és olyan ritka, mint a fehér holló, hogy zsidajaink valamikor, bármiben is szembenéznének önmagukkal.Szükséges lenne. Túl a holokauszton, csak annyira, amennyire minden népnek.Nincs mit szemére vetni egyik a másiknak, hisz manapság is folyik a háború, és az áldozatok sem csökkennek.
GV0917
2013. augusztus 02. 10:57
Zuroff úr szeretne megdolgozni a pénzéért. De azt is szeretné, hogy az utolsó cseppet is kifacsarhatná a "gyűlöletiparból". Nekünk nem adatott meg, hogy érdemben foglalkozzunk a magyar nép és a genocídiumok ügyével.Miránk ránk sütötték "az utolsó csatlós" hálátlan szerepét! Mindenki látja, tudja, hogy -bár "bűnösek vagyunk mi, akár A TÖBBI NÉP", a többiekről hallgatnak A cinkosok.Mert ugye "bűnösök közt cinkos aki néma.."Mi történt a zsidókkal Szlovákiában, Romániában?Hol van nyoma a genocidiumnak? Ellenben ellenünk még ma is érvényben vannak a Benes -dekrétumok.Szerbia a közelmúltban- jól felfogott politikai érdekből megszüntette a kollektív bűnösségünket.Kérdés, hogy mennyi időre? Van ennek egy másik vetülete is, hány nemzedéken keresztül fognak még ilyen -olyan indokkal tőlünk és utódainktól KÁRTÉRÍTÉST követelni? Ma van a cigány holokauszt napja. Már várom, hogy a "RÓZSASZÍNŰ HÁROMSZÖGESEK" mikor fogják bizonyítani, hogy nálunk is vittek el ilyeneket! Tehetik, európai és amerikai támogatóik szívesen "megállapítják," hogy ennek tagadása is bűncselekmény. Aztán járhatunk Strasbourgba, meg Hágába!
marko11
2013. augusztus 02. 10:41
Igen, ez egy nagyon fontos cikk volt. Méghozzá a Népszabadságban! (Zárójel: ide tartozik a 90 múlt Biszku is. Jobban örvendenék, ha pl. Demszky, Gergényi, Gyurcsány, Bajnai stb. ellen MOST vizsgálódnának, és nem amikor ők is már 90 felett lesznek.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!