Élhető pillanatok

2013. július 23. 19:40

Meg akarom élni a pillanatot, amikor létrejön a föderális Románia. Mindenkinek jobb lesz.

2013. július 23. 19:40
Kristály Lehel
Magyar Hírlap

„Megéltük végre, hogy az erdélyi magyarság elkezdte kezébe venni a saját sorsát. (...) Most ne mutogassunk körbe-körbe: kik, hol, mikor és mennyit mulasztottak az önrendelkezéshez vezető kátyús utakon.

És ne reméljünk sokat a jövőtől, csak annyit, hogy megélhetjük majd azt a pillanatot is, amikor Bukarest épp aktuális korifeusai belátják: Erdély valóban nem Bukarest gyarmata. Az, amit még meghagytak megtépázott erdeiből, kavicsbányák tárnáin keresztül széthordott, majd betonkolosszusokba rejtett hegyeiből, még ennek ellenére is egy tündérkert.

Azt hiszem, akkor sem remélek túl sokat, ha látom már az erdélyi utcákon azokat a románokat is, akiknek fontosabb lesz majd a Bukaresttől való függetlenség, mint a magyarokkal való folyamatos civakodás.

Meg akarom élni a pillanatot, amikor létrejön a föderális Románia. Mindenkinek jobb lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2013. július 24. 10:17
Emberek! Már megint ott tartunk, ahelyett, hogy szorítanánk az erdélyi magyaroknak, meg segítenénk őket, hülyékkel foglalkozunk, mint a macabi. Nem kell foglalkozni vele, csak a topicot veri szét, ez a feladata. A mienk pedig az, hogy leszarjuk az illetőt. Svájc is francia fegyverek árnyékában jött létre. Miért ne lenne ez lehetséges a XXIK. században? Hajrá magyarok, hajrá Erdély!
pedroamigo
2013. július 24. 09:16
Szép álom Lehel. A bilivel vigyázz!
mákos lecsó
2013. július 23. 20:57
A románok soha nem fognak Erdélynek autonómiát adni. Szerintem.
Kronikas
2013. július 23. 20:39
Gyorsan essünk túl rajta...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!