Az SZDSZ nem vész el, csak átalakul

2013. július 30. 14:57

Azt is érdemes megemlíteni, hogy a teljesen súlytalan Mesterházy és a wallisos Bajnai pártharcból a régi SZDSZ-es prominensek, szinte kivétel nélkül utóbbi pártját fogják.

2013. július 30. 14:57
Jurenkó Ferenc
Jobbegyenes

„Formálódik már az új SZDSZ, egy ideig úgy tűnt, hogy a zöld környezetvédő mázzal nyakon öntött LMP-ben fog reinkarnálódni a kimúlt szabad madarak szelleme. De végül nem így történt, a szélső liberálisok le is dobbantottak onnan, átnyergelve régi elvtársuk és szellemi példaképük Bajnai Gordon pártjába. Mint ahogy tartja a közmondás: »Szépen összefújja a szemetet a szél«. Van már ott mindenféle régi jómadár. Elég, ha az egykori TASZ-os , kendermagos Juhász Péterre gondolunk. A szívében mindig liberális Gyurcsány is örömest csatlakozna, és szívesen is látnák, de ő már menthetetlen ezért, bár fájó szívvel, de veszni hagyják. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a teljesen súlytalan Mesterházy és a wallisos Bajnai pártharcból a régi SZDSZ-es prominensek, szinte kivétel nélkül utóbbi pártját fogják.

Akadtak – nem is olyan kevesen – olyan is, akik a Szadesz süllyedő bárkájáról a Fidesz éppen jó szelet kapó vitorlására ugrottak át. Az első renegát az SZDSZ egykori elnöke, Tölgyesi Péter volt – de ő legalább a hatalom csúcsán, '94-ben lépett le, és neki nagyjából még el is hittük, hogy egyszerűen nem akart összefeküdni a posztkommunistákkal. (Nota bene: ettől még semmivel sem lett kevésbé ellenszenves alak.)

Az igazi átállási hullám csak az anyapárt teljes megsemmisülése után indult el. Nem élvonalbeli politikusokról van szó, hiszen ők alapból vállalhatatlanok voltak az elmúltnyolcév után. A holdudvar, ama sokat emlegetett »nemzeti szürkeállomány« volt az, amely időben ébredt. Így lett a Magyar Rádió élén a balliberális kormányokat gátlástalanul kiszolgáló, SZDSZ-alapító Such Györgyből a Hunnia Filmstúdió vezetője, majd Kövér László jobbkeze az Országgyűlés vezetésében. S így lehet irodája a Miniszterelnökségtől két ajtónyira a kilencvenes évek veterán gyűlölködőjének, az SZDSZ egykori nagyasszonyának, Hegedűs Zsuzsának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2013. július 30. 19:57
Illegalitasban vannak ugy mint Demszkyek. Stencilgeppel osonnak az ejszaka leple alatt..Kulonben ugyan nem tuntek el..ott vannak minden fontos pozicioban, kulturalis-gazdasagi-tarsadalmi eletben..Hogy a mediakrol ne is beszeljunk.Tavares, Reding ugyan kiktol es honnet vettek az informacioikat? Nem kell nekik partban lenni, eleg hogy a legfontosabb helyeket megszereztek. Es meg.
kislevin
2013. július 30. 19:16
Próbáltam gyorsan szétnézni, hogyan állnak Bajnaiék az egykori szdsz-es 'fellegvárakban'. Semmit nem találtam, egyetlen pécsi tudósítást leszámítva: http://www.pecsma.hu/pecs-aktual/egyutt-pm-totalis-erdektelenseg-pecsen/ :DDD
Fakuttya
2013. július 30. 18:32
Az SZDSZ már ÁVH korában behálózta az országot. Naná, hogy nem vész el. Sajnos.
feketemacska
2013. július 30. 18:28
Emlékszünk még a Barba családra?tudjuk,hogy miféle élőlény az amőba? sejtjük,hogy az utóbbi három évben micsoda kaméleon ruhát hordott az szdsz és tapsikolt,ha az emeszpét emlegették,mint nemzetromboló pártot? amikor úgy hozza a szükség,úgy httérbe tudnak vonulni,s értékeiket menteni,mint senki más. örülhetünk,hogy cak egy csekély 500 milliós adósságot hagytak ránk papíron?és jelenleg próbálják az E2014 fedőnevű legeslegkártékonyabb test és lélek károsító formációt meglovagolni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!