Nem kell mindent vállalni

2013. április 09. 14:52

Fennáll a veszélye, hogy a partvonalon ugató búsuló juhászkutyává válik az értelmiség, és ez örök dilemma, ott van minden diktatúra születésénél.

2013. április 09. 14:52
Professzor Pizka
Ráérünk blog

„Gulyás Gergely azért írhatta meg gyomorforgató levelét Scheppele professzornak arról, hogy itt minden rendben van, mert jelenleg az országban Király Júlia az egyetlen ember, aki egyszerűen közli, hogy ő ehhez a nevét nem adja, ha bohóc kell, hozzanak egy bohócot. A többiek csendben asszisztálnak a demokratikus látszathoz. Nyugatról most még hangosan sajnálják őket, aztán majd csendben fogják, aztán majd sehogy. A rendszer kiszolgáóit nem szokták.

Persze fennáll a veszélye, hogy a partvonalon ugató búsuló juhászkutyává válik az értelmiség, és ez örök dilemma, ott van minden diktatúra születésénél. De nem ártana meggondolni, hogy hova vezet ez. Ott volt Medgyesy, aki amellett, hogy alkalmatlan miniszterelnök volt, szenvedett a D-209 szindrómától, pedig újkorában biztos nem volt rossz pénzügyér ott a pénzügyben, csakhát a kollaboráns az kollaboráns.

Ha ezt nem akarjuk újratermelni, akkor Király Júlia példája a követendő. Mondhatjuk, hogy az ő egszisztenciája ki fogja bírni azt a havi milliócskát, amivel kevesebbet fog havonta keresni. Gondolom, azért hiányozni fog náluk is. Egszisztenciális ugrás a sötétbe, főleg, ha nem az ország egyik legmagasabb rangú gazdasági szakembere valaki, hanem mondjuk egy mezei kis osztályvezető valahol. De nem is nekik kell ezt megtenni, hiszen rájuk mindig szükség lesz, mindenféle államhatalomban kell valakinek iktatni és postázni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2013. április 09. 17:54
Egy nagyon magas rangú vezetőt az eredményei minősítenek. Lehet, h. Király Júlia nélkül még rosszabb helyzetben vette volna át a szerencsétlen 2. Orbán kormány a stafétabotot? Nem hiszem, viszont az elmúlt 8, MSZP-SZDSZ kormányzási év mintha megpecsételte volna Magyarország sorsát. De: most, az önkormányzatok, devizahitelesek kárrendezési kísérleteivel mintha valamiféle kármentés megindult volna.Egyáltalában, egy éven belül látni fogjuk a különbséget -hacsak valami rendkívüli, nemzetközi havaria nem jön- a Simor és Matolcsy korszak között. Egyelőre nagyon örüljünk a túlteljesített hiánycélnak! Minden hiány kudarc és adósság, a magam részéről úgy gondolom, minél kisebb a hiány, annál jobb! Itt, faluhelyen pedig tudnék az Önkormányzatnak tippet adni, h. a tanulatlanság miatt munkanélküli, de munkaképes emberekkel milyen munkát lehetne elvégeztetni. Sok idős ember de örülne kerti segítségnek, még meg is toldaná az önkormányzati pénzt, főleg, ha a munka megfelelő önkormányzati ellenőrzés alatt zajlana. Ha már a kertekbe nem is engedne be mindenki idegent, van itt a közterületeken is mit csinálni!
puszika
2013. április 09. 17:44
Hogy hívnak téged kisfiam?Csak ezt tudjátok,ugatni a ködből.Felelőséget nem vállalni.Gulyás amit írt,adta hozzá a nevét is,nem úgy mint te.Király Juliát ne mentegesd,kérdezd meg a devizahiteleseket,azok meg fogják neked mondani róla a tutit!!
OmegaMale
2013. április 09. 17:20
"Fennáll a veszélye, hogy a partvonalon ugató búsuló juhászkutyává válik az értelmiség, és ez örök dilemma, ott van minden diktatúra születésénél." Ezek a *juhászkutyák* már egy hosszú diktatúrához asszisztáltak KUSSBAN... Ismerjük már a dilemmáikat. Király Júlia meg legfeljebb annak a példája hogy a 2007-es békeidőkben az MNB-be betonozott emberkék SEMMIT nem tudtak felmutatni hosszú hivataluk alatt.
OrangeOrder
2013. április 09. 17:09
Igen, az értelmiség az úgy en bloc liberális és MSZP-közeli, ugyebár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!