Sorsunk szépen elrendezve, méltóságunkra miniszterelnök vigyáz

2013. április 11. 12:29

A baloldali értelmiség egy része kitartóan követeli, hogy az állam hozzon tiltó szabályokat, a jogvédők és a pillanatnyi keserűségtől elvonatkoztatni képesek pedig ne akadékoskodjanak.

2013. április 11. 12:29
Hont András
Hont András
hvg.hu

Az a terméketlen vita, amelyik lassan negyedszázada folyik a véleménynyilvánítás szabadságáról, a gyűlöletről és az antiszemitizmusról nem a zsidók és nem zsidók, hanem a gondolkodni egy kicsit is hajlandók és a tökhülyék között zajlik. A baloldali értelmiség egy része kitartóan követeli, hogy az állam hozzon tiltó szabályokat, a jogvédők és a pillanatnyi keserűségtől elvonatkoztatni képesek pedig ne akadékoskodjanak, majd ha a szabályokról kiderült, hogy alkalmazhatatlanok vagy kontraproduktívak, újabb szabályokat követeltek, a terjedő nácizmusért meg a jogvédőket tették felelőssé. Amazok meg hiába próbálták elmagyarázni, hogy a jog ilyen: ha nem lehet szabatosan körülírni egy cselekményt vagy eredményt, akkor a jogalkalmazó kénye-kedvén múlik, hogy mit tilt be, gondolatokat szankcionálni meg nem lehet… egyből fölhangzott a kórus: »mindegy, hogy hogyan, de tiltsák be a nácikat«. Ami felettébb érdekes, hogy ehhez a kórushoz most megtért a jobbos véleményformálók egy nagyobb csoportja is, a kormányközeli propaganda meg észrevétlenül emelte piedesztálra Vásárhelyi Máriát, aki föltehetőleg még most sem érti, hogy a baj az, hogy a »mindegy, hogy hogyan« jogilag értelmezhetetlen, a tiltás viszont – fájdalom – jogi aktus.

Az én miniszterelnököm természetesen ezt jól tudja, ha belegondol, de nem gondol bele, vagy nagyon is, ami rosszabb, mert Tisztelt Fölsoroltak és Egyéb Érintettek, Önökkel ellentétben az én miniszterelnököm nem hülye, csak cinikus. Ezt akartátok, megkaptátok.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. április 11. 14:40
"" a hont kivont ""
balbako_
2013. április 11. 14:34
Miután a miniszterelnök elvette a kedvenc játékukat, most durciznak, és rágicsálják a gumicsontot.
röviden
2013. április 11. 14:30
Erre az az érvelés, hogy nincs rá garancia, (mire van?) hogy legközelebb nem csak a 80-70-60-50-...% véleménye alapján dönt, hanem saját gusztusa szerint. Elméletileg jogos, gyakorlatilag meg kilóg a lóláb.
KannibálTatárÚr
2013. április 11. 14:22
"Nekem ebben persze semmi meglepő nincs, én gyerekkorom óta tudom, hogy légből kapott legenda, hogy a zsidók okosabbak másoknál." Egy orvosi szaklapban olvastam: A legtöbb értelmileg fogyatékos a zsidók között van. Ok: A zsidók igen régóta kis közösségekben élnek, a gének nem keverednek elég széles körben. Ha nem elég nagy a rokoni távolság, a születettek között megnő az értelmileg fogyatékosok száma. A cikk nem a zsidókról szólt, hanem a közeli házasságok káros hatásairól. A zsidók problémája csak példa volt. Antiszemitizmus kizárva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!