El a kezekkel a sajtótól!

2013. március 20. 12:45

Le kéne már szoknunk arról, hogy csak az számítson embernek, akit „fentről” is elismernek.

2013. március 20. 12:45
Kövesdi Péter
FN24

„Az államnak (értsd a mindenkori kormánynak) semmi keresnivalója nincs az újságírók között. Az nem az ő terepe. Szerintem egyébként a művészet sem. Hogy ki kap Kossuth- vagy ilyen-olyan díjat mindig politikai ügy volt, de ez legyen a művészek problémája, ahogy mifelénk szokták mondani, azért sírjon az ő anyukájuk.

Le kéne már szoknunk arról, hogy csak az számítson embernek, akit »fentről« is elismernek. Kérdezzenek meg nyugodtan egy amerikai kollégát, mire vágyik inkább: június 4-én kezet rázni egy államtitkárral, vagy a Pulitzerre? Egy francia írót, hogy az Elysee-ben jattolna bárkivel, vagy kitenné a kandallójára a Goncourt-díjat? Az államnak igenis van feladata a sajtóban és a kultúrában. Előbbiben olyan jogi és politikai környezetet biztosítani, hogy a sajtó tehesse a dolgát. Utóbbiban pedig talán az, hogy ne lehetetlenítse el a pénzt nem termelő, ergo támogatásra szoruló alkotóműhelyek működését. Ennyi és nem több.

A többit intézze a szakma, a közönség. Egy ilyen országban Szaniszló vátesz ügye sem lenne ügy.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2013. július 24. 13:46
Szerinted így kell viselkednie egy miniszternek? Annyi határozottság van benne, mint magát kérető fiatal lányban. Engem az adott szó kötelez! Annak visszavonása, nem vall úriemberre. De védheted ha a szíved csücske. Szebb Jövőt!
3M..
2013. július 24. 13:46
Balog "úr" a Magyar nemzet szégyene! Sejtettük hogy csak egy megélhetési cigánytenyésztő. Balog "úr"! Ön egy senki, menjen kérje vissza a díjat, aztán mehet pitizni gazdáinak, mint egy utolsó senkiházi! A Kormánypártja hitelét is tönkre teszi, magáét nem, mert nem is volt! Szaniszló úr helyében megkérném egykori harcostársát, munkatársát Pörzse Sándort, hogy a következő parlamenti űlésen menjen oda Baloghoz és adja neki vissza amiért pitizik a pénzdíjjal együtt! Legyen vele boldog, adja át a nagykövet úrnak. Szégyelje magát Balog! Szebb Jövőt!
zsoni68
2013. március 21. 12:21
Nem nevezném szakmának azt a bizottságot, amelyben kizárólag az egyik újságírói közösség, a MÚK képviseltette magát. A MÚOSZ-ból senki.
egyszómintszáz
2013. március 21. 12:18
Így van! Kiváló írás! Ne adjon az állam kitüntetést a sajtónak, se balnak, se jobbnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!