Köszönet a belügyminiszter úrnak

2013. március 19. 11:51

Ilyen szépen még nem ünnepeltünk együtt, közösen, mi, magyar forradalmárok és osztrák hókotrók.

2013. március 19. 11:51
Kácsor Zsolt
NOL

„Barátaimtól megtudtam, hogy miután sikerült elhagyniuk a sztrádát, olyan összefogást és tenni akarást tapasztaltak, hogy nem akartak hinni szemüknek és fülüknek. Barátaik és ismerőseik folyamatosan hívták őket, tájékoztatást adtak az aktuális tudnivalókról, s fölhívták figyelmüket arra az internetes oldalra, ahol regisztrálhatják a helyzetüket. Találkoztak olyan panziótulajdonossal, aki fölajánlotta nekik: pihenjenek és tisztálkodjanak nála, s ezért egy fillért sem volt hajlandó elfogadni. Összefutottak egy asszonnyal, aki az egyik környékbeli kisvárosban pogácsával és meleg teával várta az autópálya felől érkezőket, aztán egy nyugdíjas házaspárt láttak: ők rántott húst sütöttek ismeretlen embertársaiknak. Barátaim nem akarták elhinni, hogy mindez Magyarországon történik velük, s nekem nincs okom kételkedni abban, hogy igazat mondtak – így történt, hogy ez volt életem első március tizenötödikéje, amikor a szavakon túl megéltem az ünnep közösségi erejét. Ilyen szépen még nem ünnepeltünk együtt, közösen, mi, magyar forradalmárok és osztrák hókotrók.

S ezt bizonyos értelemben a belügyminiszter úrnak köszönhetem, hiszen ha ellátta volna a feladatát, annak a panziósnak talán eszébe sem jutott volna, hogy ingyen adja ki a szobákat, mások pedig nem álltak volna ki étellel az éjszakába – egyszóval, belügyminiszter úr, most azt kell mondjam önnek hálatelt szívvel és elszorult torokkal: köszönöm. Cserébe nem várom el, hogy ön valaha is elégedett legyen velem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
facit
2013. március 19. 16:53
A dögkeselyűkre tán akkor jött az első szélütés, amikor a jobboldali kormány a polgári védelmet megerősítette és az iszapkatasztrófa során valóban hatékony munkát végeztek SZÁMTALAN spontán karitatív segítővel egyetemben. Már akkor elhatározták, hogy ezért revansot kell venni előbb, vagy utóbb. Most itt a kiváló alkalom a vitathatatlanul hirtelen és szokatlanul erősen lecsapó természeti vihar kapcsán. Mindenhol a kormány a hibás, ha szólt előre, akkor azt sem jól tette. Ha ennek ellenére sokan mégis elindultak az utakra, akkor az utakon ragadtakért is ő felelős. Ha közben az osztrákok megsegítettek minket, akkor az is a kormány hibája, hogy nem utasítottuk vissza őket, micsoda szégyen. Hogy nem lehetett a kocsikban az angyalszárnyak verdesését azonnal érezni az is a kormány bűne. Arról is a kormány tehet bizonyára, hogy az "ártatlan" dögkeselyűk szárnycsapkodását most mindenhol érezni, ugye?
Fici7
2013. március 19. 16:16
A hó elleni harcot megnyertük, így újra tudunk harcolni az Unió és az államadósság ellen. Ja ezt is elbuktuk.
ballada
2013. március 19. 15:49
Kácsor ahogy elnézem a pofa címered nem vagy te valami gyenge pali,magyar moslék kihízlalt ,,kezedből nem esett volna ki a hólapát ha az áskálódás helyett segíteni indulsz.Kezedből a diplomád nem vette volna ki a hólapátot. MINDIG A BAJBAN LÁSZIK MEG KI A BARÁT ,NOS A HÓVIHARBAN LÁTSZOTT HOGY A BALOLDAL NEM MAGYAR EMBEREKEN SEGÍTENEK HANEM SZALADNAK KÜLFÖLDRE HAZAÁRULÓ MÓDJÁRA VÁDASKODNI ,sőt aljas módon rágalmazzák azt a Fidesz kormányt amely mindent megtett az emberekért.HÓVIRAR esete is tanulság ha kormányra kerül a baloldal a szocikkal bajnaival együtt még kegyetlenebbek lesznek minta 2002-2010-s években.
ballada
2013. március 19. 15:04
Kácsor elvtásr írod:Ilyen szépen még nem ünnepeltünk együtt, közösen, mi, magyar forradalmárok és osztrák hókotrók. Csak hát van némi bibi az írádodban amit szeretett hű pártodról elfelejtettél megírni. Oszt mond kácsorka elvtárs hány szoci vagy baloldali vette kezében a lapátot és segített a hóban rekedteken vagy szendvicseket folyadékot teát vitt ????? na látod egy se ,éppen ezért jobb ha befogod a lepény lesődet ,mert ha ti okos szocik nem csak a szátok jár a meleg szobában hanem összefogtok és elindultok segíteni ,bizonyára sokkal hamarabb vége lett volna a hófogságnak.Kácsor elvtárs a hó esete is mutatja mennyire nem segítetek senkin se ,hát vádaskodni azt tudtok.Akkor a magyar emberek mire számítson ha kormányra kerültök , itt is látszik egyáltalán nem érdekelt titeket senki sorsa,sőt örültetek volna ha haláleset fagyás történt volna,áskálódni a meleg szobából ,az nem becsületes dolog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!