Mindig csak az állam

2013. március 16. 11:03

A szocializmus politikai berendezkedésének árnya pedig még mindig ott lebeg a magyar társadalom felett.

2013. március 16. 11:03
Földi Bence
benyóblog

A szocializmus politikai berendezkedésének árnya pedig még mindig ott lebeg a magyar társadalom felett, ezért ha felelőst kell keresni – a bűnbakképzés, mint írtam, beindult – akkor az állam az elsők között van azok közül, amelyek célkeresztbe kerülnek. Így történhetett, hogy Pintér Sándor belügyminisztert és az ő télbiztosát találta meg a közvélemény azzal, hogy nem készültek fel eléggé, és nem reagáltak elég gyorsan a krízisre. Ez egyébként nyilvánvalóan jogos kritika, de mégis jellemző, hogy a saját felelősség nem igazán jut az emberek eszébe.

Pintér Sándor egyébként rá is érzett erre a jelenségre, de rosszul reagált: kijelentésével (»Felelőtlenül elindultak, nyári gumikkal elindultak és 5-10 méteres látótávolságnál olyan sebességgel haladtak, hogy képtelenek voltak megállni«) csak tovább szította a népharag tűzét. Pedig az igazán nagy hibájuk a tájékoztatás hiánya volt: mindenütt orrba-szájba kellett volna azt az üzenetet közvetíteni, hogy nem szabad útnak indulni. Emellett az autópályákat is le lehetett volna zárni időben.

És ha már mindenképp emberi felelőst szeretnénk találni, akkor azt mind a figyelmeztetések ellenére útnak indulók, mind az ítéletidőre fel nem készülő kormány tagjai között kell keresnünk. De valójában csak egyetlen igaz felelős van: az időjárás.

Amely már 1962-ben is ugyanígy lecsapott március 15-én, mégis túlélte a lakosság. A mostani felhajtást egyértelműen a széleskörű közösségi média-használat számlájára lehet írni, ugyanakkor enélkül nem lehetne kijavítani az állam fel nem készülése miatt kialakult helyzetet. Mert az az igazán csodálatos ebben az egész kialakult helyzetben, ahogy az állampolgárok összefogtak, segítik és mentik egymást, önzetlenül. Riszpekt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. március 16. 14:41
"Pintér Sándor egyébként rá is érzett erre a jelenségre, de rosszul reagált: kijelentésével (»Felelőtlenül elindultak, nyári gumikkal elindultak és 5-10 méteres látótávolságnál olyan sebességgel haladtak, hogy képtelenek voltak megállni«) csak tovább szította a népharag tűzét. " --- Milyen népharagról tetszik regélni?? Pintér, vagy a mentésben részt vevő emberek nem csodatévők! minél több ember szarik egy fontos figyelmeztetésre, annál többet kell menteni ugyanazzal a kapacitással, amit komcsikáék itt hagytak.
Kandeláber
2013. március 16. 14:31
Igaza van. Ezért nem is ír ide senki.
Antigoné
2013. március 16. 11:09
Benyó! Először lájkollak. (A hülye beceneved ellenére)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!